Πολιτική

Δημοσκόπηση Prorata: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Δεν «πείθει» ο Κασσελάκης – Προβάδισμα Μπακογιάννη και Χαρδαλιά στις κάλπες

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεγάλο προβάδισμα 19 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata που παρουσιάστηκε από το Attica tv.

Παράλληλα ενόψει των εκλογών της Κυριακής (08/10) ο Κωστας Μπακογιάννης και ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίζονται τα μεγάλα φαβορί για τον δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια αντίστοιχα όπως παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Prorata.

Συγκεκριμένα η έρευνα εμφανίζει τον απερχόμενο Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να συγκεντρώνει ποσοστό 38%, έναντι 14,5% του Κώστα Ζαχαριάδη, 9% του Χάρη Δούκα, 8,5% του Νίκου Σοφιανού και 8,5% του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη. Σε 15,5 % ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων, οι περισσότεροι των οποίων δηλώνουν ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

dimoskopisi prorata page dimoskopisi prorata page

Η έρευνα του ATTICA TV καταγράφει, ισχυρό προβάδισμα του Νίκου Χαρδαλιά έναντι των αντιπάλων του στην εκλογική κούρσα για την περιφέρεια Αττικής. Ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος περιφερειάρχης εμφανίζεται να αποσπά το 40% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Γιάννη Σγουρό (13,5%) και τον Γιώργο Ιωακειμίδη (12%).Σε αυτή την περίπτωση υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (20%), με τους περισσότερους από αυτούς (23%) να δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

dimoskopisi prorata page dimoskopisi prorata page

Ακόμα, η δημοσκόπηση καταγράφει τις πρώτες αξιολογήσεις της κοινής γνώμης για την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

dimoskopisi prorata page dimoskopisi prorata page dimoskopisi prorata page dimoskopisi prorata page

Θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει το 37% των ερωτηθέντων, δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28%, ακολουθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%, ενώ Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν τις θετικές γνώμες του 17%.

dimoskopisi prorata page dimoskopisi prorata page dimoskopisi prorata page

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 34,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%, 11,5 % είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεγάλη άνοδο (9,5%) εμφανίζει η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ. Ενισχυμένη εμφανίζεται και η Ελληνική Λύση (6%), ενώ Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζονται να κινούνται από 2 έως 3,5%.

dimoskopisi prorata

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ξεπερνά το 10%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα πολιτικά μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ - Τι απάντησε για τη μάχη κατά της ακρίβειας και για τη στήριξη των συνταξιούχων
Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος και δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές, δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ 1
Η ερώτηση του Ριζοσπάστη που δεν απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της ΔΕΘ - «Ο χρόνος είναι περιορισμένος»
Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού, ωστόσο, ακούστηκε δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη να λέει ότι «για τρίτη χρονιά ο Ριζοσπάστης αποκλείεται, διαμαρτυρόμαστε εντόνως»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο newsit.gr: Από τις μειώσεις φόρων επωφελούνται και οι συνταξιούχοι – Δεν κοιτάμε μόνο το εισόδημα, αλλά και τις δαπάνες
«Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς αποτελούσε διαχρονικό αίτημα. Δεν είναι όμως η μόνη στήριξη... Οι συντάξεις αυξάνονται», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
4