Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Pulse: «Καμπανάκι» στην κυβέρνηση από τις καταστροφές – Χειρότερα ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη πρόεδρο

Δημοσκόπηση Pulse: «Καμπανάκι» στην κυβέρνηση από τις καταστροφές – Χειρότερα ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη πρόεδρο
Φωτογραφία Reuters

Τουλάχιστον 5 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι η κυβέρνηση κινείται στη λάθος κατεύθυνση τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης αλλά και ότι ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε λανθασμένα στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών τον τελευταίο καιρό, όπως δείχνουν τα αποτελέσμα της δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ δόθηκαν σήμερα (28.9.2023) στη δημοσιότητα και οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν τόσο για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας όσο και για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

6 στους 10 πιστεύουν ότι υπάρχει θέμα ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ – Χειρότερα τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το 58% των ερωτηθέντων (28% σίγουρα ΝΑΙ, 30% μάλλον ΝΑΙ) θεωρούν ότι υπάρχει θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία, όπως φαίνεται και στα παρακάτω στατιστικά.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες (46%) θεωρούν, πάντως, ότι η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο πολιτικό σκηνικό τόσο λίγο καιρό δεν αποτελεί ούτε πλεονέκτημα ούτε μειονέκτημα, καθώς υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά ζητήματα.

Το 27% θεωρεί ότι αποτελεί μειονέκτημα και μόλις 17% πιστεύει ότι αποτελεί πλεονέκτημα για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σχεδόν 4 στους 10 (39%, 23% πολύ χειρότερα – 16% λίγο χειρότερα) πιστεύουν ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 29% (18% λίγο καλύτερα – 11% πολύ καλύτερα) πιστεύει ότι τα πράγματα θα κυλήσουν καλύτερα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το 22% πιστεύει ότι θα μείνουν ίδια.

 

 

Λάθος κατεύθυνση κυβέρνησης τις 100 πρώτες ημέρες – Λανθασμένη η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στις φυσικές καταστροφές

Οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης εξέφρασαν την οργή και απογοήτευσή τους από όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, με τουλάχιστον 5 στους 10 (51%) να θεωρούν ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ κινείεται σε λάθος κατεύθυνση τις πρώτες 100 ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, το 34% θεωρεί ότι η κυβέρνηση κινείται σε σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να προσπαθήσει και άλλο ενώ το 6% πιστεύει ότι η κυβέρνηση κινείται σε σωστή κατεύθυνση και ικανοποιητικά, δηλαδή σε σύνολο 40% επικροτούν το έργο της κυβέρνησης.

Απογοητευμένοι είναι οι Έλληνες πολίτες και από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στις φυσικές καταστροφές, αφού το 54% πιστεύει ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση ενώ το 39% (33% σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονταν περισσότερα – 6% σωστή κατεύθυνση και αρκετή) θεωρεί ότι η αντίδρασή ήταν στη σωστή κατεύθυνση.

Τι θα ψήφιζαν οι Έλληνες την ερχόμενη Κυριακή

Σε περίπτωση που είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, η ΝΔ έρχεται ξανά πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων και με διαφορά 15,5% από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ΝΙΚΗ και η Πλεύση Ελευθερίας δεν θα έμπαιναν ξανά στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά, το 32,5% θα ψήφιζε ΝΔ και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 17%, ΠΑΣΟΚ με 10,5%, ΚΚΕ με 7,5%, Ελληνική Λύση με 5%, Σπαρτιάτες με 3,% ενώ ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας θα έπαιρναν από 2,5%. Ούτε το ΜέΡΑ25 θα έμπαινε στη Βουλή, καθώς συγκεντρώνει 1,5%.

Ισόπαλοι Κασσελάκης, Ανδρουλάκης από θέμα δημοτικότητας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και δεύτερος έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σχετική ερώτηση της δημοσκόπησης. Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, ότι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης έρχονται τρίτοι με ισόπαλο ποσοστό 28%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις