Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Στο πλευρό των αγροτών 8 στους 10 πολίτες – Πρώτη η ΝΔ, ανεβαίνει η Πλεύση Ελευθερίας

Τα συναισθήματα που κυριαρχούν ενόψει της νέας χρονιάς είναι, με 37,1%, η ανασφάλεια

Ανασφάλεια, αβεβαιότητα και δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία του 2026 είναι τα κύρια ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO για το ραδιόφωνο «Παραπολιτικά». Στο πολιτικό κομμάτι και στην πρόθεση ψήφου το ποσοστό της ΝΔ έπεσε από 25,2% τον προηγούμενο μήνα στο 23,7%.

Στην ίδια δημοσκόπηση της GPO δεύτερο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,3%, σταθερά στην τρίτη θέση με διψήφιο ποσοστό 10,1% η Ελληνική Λύση, ενώ κερδισμένη του τελευταίου διαστήματος εμφανίζεται η Πλεύση Ελευθερίας, που βλέπει τα ποσοστά της να ανεβαίνουν πάλι από το 5,8% του Νοεμβρίου στο 8,5%.

Tο 35,3% δηλώνει ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ποσοστό μειωμένο κατά επτά περίπου ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη απάντηση του 2024, με το ποσοστό όσων απαντούν ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση να αυξάνεται από το 54,4% του 2024 στο 64,6% σήμερα.

Πρόθεση ψήφου
Πρόθεση ψήφου

Οι εκτιμήσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας είναι περίπου σταθερές, με το 22,2% να περιμένει βελτίωση του οικονομικού κλίματος, το 30% στασιμότητα και το 47,1% επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών. Οι προβλέψεις για την προσωπική οικονομική κατάσταση είναι καλύτερες σε σχέση με πέρυσι, αφού το 21,7% περιμένει βελτίωση των οικονομικών του, το 42,3% σταθερότητα και το 33,5% επιδείνωση.

Τα συναισθήματα που κυριαρχούν ενόψει της νέας χρονιάς είναι, με 37,1%, η ανασφάλεια, ακολουθούμενη από την ελπίδα με 26,4%, την αισιοδοξία με 24,3% και την απαισιοδοξία με 10,5%. 

Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ένα πολύ σημαντικό ποσοστό της τάξης του 85,1% θεωρεί δίκαια τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Το 64,8% που δικαιολογεί τη μορφή των κινητοποιήσεων, που περιλαμβάνουν και το κλείσιμο των εθνικών οδών.

Μπλόκα αγροτών
Μπλόκα αγροτών

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ με 40,6% αποτυπώνεται ως το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός του 2025, ακολουθούμενο από τις πανελλαδικές συγκεντρώσεις των Τεμπών με 27,6%. 

Σκάνδαλα
Πολιτικά γεγονότα

Πολιτικό πρόσωπο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδεικνύεται ο Κ. Μητσοτάκης με 25,5%, ακολουθούμενος από τον Κ. Πιερρακάκη με 17,2%, τον Αλ. Τσίπρα με 16,3%, τη Ζ. Κωνσταντοπούλου με 10,3% και την κ. Καρυστιανού με 7,9%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ανάρτηση του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε από τον Νίκο Παππά - «Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
«Στους συναδέλφους που με αναζητούν για μία δήλωση ή μία σύνδεση: Δεν θα βγω πουθενά, δεν έχω κάτι άλλο να πω» ξεκαθαρίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος
Ο Νίκος Γιαννόπουλος
Μητσοτάκης για την Ακρινή Κοζάνης: «Η περιβαλλοντική ευθύνη μπορεί να συμβαδίσει με την καλύτερη ποιότητα ζωής»
«Η Ακρινή της Κοζάνης ταξιδεύει από σήμερα στο κέντρο μιας νέας εποχής, καθώς μετατρέπεται σε έναν πρότυπο πράσινο οικισμό» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Το χρονικό της επίθεσης και η μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος κατά του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά
«Έχω μικρούς πόνους στο πίσω μέρος του κεφαλιού και είναι λίγο πρησμένο, νομίζω ο Νίκος Παππάς μου κρατά κακία για ένα άρθρο που είχα γράψει όταν ήταν μπασκετμπολίστας πριν8 χρόνια» αναφέρει στη μήνυσή του ο Νίκος Γιαννόπουλος
Νίκος Παππάς και Νίκος Γιαννόπουλος
Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς γρονθοκόπησε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο – Τέθηκε εκτός ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, έθεσε εκτός ευρωομάδας τον Νίκο Παππά για την απαράδεκτη συμπεριφορά του σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου, ενώ αιτείται άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από το κόμμα
Νίκος Παππάς 91