Πολιτική

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research για Ευρωεκλογές: Στο 4,1% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση αφορά τις Ευρωεκλογές, ενώ περιλαμβάνει και τις αντιδράσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στο 4,1% διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ΚΑΠΑ Research.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα “Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, εσείς ποιό κόμμα είναι πιό πιθανό να ψηφίζατε;” η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2 και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 8,1%, Κίνημα Αλλαγής με 5,5 και ΚΚΕ με 5%. Το ποσοστό του “Λευκού/Άκυρου – Δεν έχω αποφασίσει – Δεν θα ψήφιζα” είναι αθροιστικά 18,3%.

Οι συμμετέχοντας στη δημοσκόπηση καλούνται να αξιολογήσουν εάν από την αύξηση του κατώτατου μισθού, την έξοδο στις αγορές, την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών βγαίνουν περισσότερο κερδισμένοι ή χαμένοι οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης.

Κατά την δημοσκόπηση -που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής- το 62% απαντά ότι ο πρωθυπουργός βγαίνει “χαμένος ή μάλλον χαμένος”, έναντι 33% που απαντά “κερδισμένος ή μάλλον κερδισμένος”. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 60 και 37%.

Δείτε την παρουσίαση των κυριότερων στοιχείων αποτελεσμάτων από τη δημοσκόπηση, όπως τα κατέγραψε το Open:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα «κάγκελα» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση σε αγροτικό φορέα στην Κρήτη: «Θεσμικός κατήφορος», «Αυτή είναι η "αριστεία" της ΝΔ»
Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου συνδέουν ευθέως την επιλογή του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Λευτέρης Αυγενάκης
Ξεκίνησαν οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ: «Σταθερό σε κάθε δοκιμασία, έτοιμο στο κάλεσμα της Ιστορίας, για τον σοσιαλισμό»
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ μίλησε για ανάγκη ιδεολογικής αντεπίθεσης, για ενίσχυση της συνδικαλιστικής δράσης και για «επικίνδυνο γεωπολιτικό τοπίο»
Δημήτρης Κουτσούμπας
5
Στέφανος Τζουμάκας στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονική άγρια διαφθορά με πανωγραψίματα και κομπίνες – Το υπουργείο Γεωργίας όταν ανέλαβα ήταν λογιστήριο
Ο πρώην υπουργός μίλησε για ένα διαχρονικό «πάρτι» με διαχρονικές ευθύνες στην διαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων
Ο Στέφανος Τζουμάκας