Πολιτική

Δημοσκόπηση με οκτώ κόμματα και δημοσκόπηση με… δέκα!

Δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν πολυκομματική τη νέα βουλή. Προβάδισμα στην ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως αυτοδυναμία!

Είσοδο τουλάχιστον οκτώ κομμάτων στη Βουλή και προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠαΣοΚ, με χαμηλά όμως ποσοστά τα οποία αποκλείουν αυτοδυναμία, επιβεβαιώνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς από το Σάββατο απαγορεύεται η δημοσιοποίησή τους. Το ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου παραμένει υψηλό.

Σε δημοσκόπηση της GPO για το Mega η εικόνα της πρόθεσης ψήφου έχει ως εξής:
ΠαΣοΚ 14,5%
ΝΔ 19,1%
ΚΚΕ 8%
ΛΑΟΣ 3,5%
ΣΥΡΙΖΑ 7,3%
Οικολόγοι 2,3%
Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%
Δημοκρατική Αριστερά 5,9%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 7,2%
Χρυσή Αυγή 4,1%
Λευκά/Ακυρα 7,3%
και οι αναποφάσιστοι στο 18,2%


«Δεκακομματική» Βουλή και προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ με 4,8 ποσοστιαίες μονάδες εμφανίζει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου της εταιρείας, η ΝΔ προηγείται με 22,7% (110 έδρες), και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 17,9% (48 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,8% (31 έδρες), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9,5% (25 έδρες), το ΚΚΕ με 9% (24 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά με 8,4% (22 έδρες), η Χρυσή Αυγή με 4,8% (13 έδρες), ο ΛΑΟΣ με 3,9% (10 έδρες), οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3,2% (9 έδρες), η Δημοκρατική Συμμαχία με 3% (8 έδρες), ενώ, «άλλo κόμμα» προτιμά το το 3,4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ NEWSIT

 

 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331