Πολιτική

Δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση και από τους ψηφοφόρους της

- Τεράστια η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ
- “Double score” καταγράφει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
- Δυσαρεστημένοι ακόμη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνησή τους

“Double Score” φαίνεται να καταγράφει σε μια ακόμη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πρώτο κόμμα με 33%, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το πενιχρό 16,5%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 7,5%, στο 7% καταγράφεται το ΚΚΕ και στο 6,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αυτά είναι και τα κόμματα που προβλέπεται να μπουν στην βουλή, καθώς οι υπόλοιποι ακολουθούν με μεγάλες διαφορές, αλλά πίσω από το όριο του 3%. Στο 2% βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων, στο 1,5% το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Πλεύση Ελευθερίας και μόλις στο 1% η Λαϊκή Ενότητα.

Την αποχή δηλώνει πως θα επιλέξει το 14,5% των ερωτηθέντων και το άκυρο ή λευκό το 5,5%. Στο 16,5% εμφανίζεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Ο απολογισμός των δύο χρόνων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας σε ό,τι έχει να κάνει με τον απολογισμό των δύο ετών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο απολογισμός είναι συντριπτικά αρνητικός όχι μόνο στο σύνολο των ψηφοφόρων, αλλά και μεταξύ αυτών του ΣΥΡΙΖΑ!

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα καταγράφει στο σύνολο των ψηφοφόρων: 81% αρνητικών γνωμών για τον απολογισμό της κυβέρνησης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 62%!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331