Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Πάνω από 10 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση: Πάνω από 10 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις βουλευτικές εκλογές δίνει νέα δημοσκόπηση. 9,1% η διαφορά για τις εθνικές εκλογές, 10,8% για τις ευρωεκλογές.

Η νέα δημοσκόπηση από την εταιρία Marc δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής. Σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 10,8%.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,6%, το Κίνημα Αλλαγής 6,7%, η Χρυσή Αυγή 5,4% και το ΚΚΕ 4,7%.

Το ΜέΡΑ25, του Γιάνη Βαρουφάκη, λαμβάνει 1,6%, η Ένωση Κεντρώων 1,5% και η Ελληνική Λύση, του Κυριάκου Βελόπουλου, 1,5%. Το Ποτάμι συγκεντρώνει 1,1%, οι Οικολόγοι 1%, «Άλλο κόμμα” δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,5%, «Λευκό ή Άκυρο» το 2,5%. Το 4,8% των ερωτηθέντων λέει ότι δεν θα ψηφίσει, ενώ το 17,7% δεν έχει αποφασίσει.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9,1 μονάδες, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, ενώ Ένωση Κεντρώων και Ελληνική Λύση είναι κοντά στο 3%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις