Πολιτική

Διχάζει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το τζαμί στο Βοτανικό

Ρήγμα στην ιδεολογική συνοχή της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί για μια ακόμα φορά η ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης για μια ακόμα φορά δήλωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων πως θα καταψηφίσει τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας σημειώνοντας πως «εμείς δεν λέμε σε “όλα Ναι“…» Η διάταξη πάντως δεν κινδυνεύει να μην περάσει καθώς την ψηφίζουν άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ο φόβος του «πονοκεφάλου» στην συγκυβέρνηση εξ αιτίας αυτής της διάταξης που αφορά την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης του τεμένους στην Αθήνα, την μισθοδοσία και τις αποζημιώσεις του διοικητικούς συμβουλίου, για τις αντιρρήσεις που θα εξέφρασαν βουλευτές των ΑΝΕΛ επιβεβαιώθηκε.
Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης εξέφρασε την αντίθεσή του με το άρθρο του νομοσχεδίου σημειώνοντας πως εμείς δεν λέμε σε όλα ναι, σπεύδοντας όμως να συμπληρώσει πως η διαφορετική αυτή θέση δεν αποτελεί ρωγμή στη συνοχή της συγκυβέρνησης καθώς «μπορούμε να πορευόμαστε διατηρώντας ο καθένας την αυτονομία του και αποτελούμε παράδειγμα συνεργασιών…»
Να σημειώσουμε πάντως ότι και σε προηγούμενες διατάξεις σχετικά με την ανέγερση του τεμένους η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ δεν έχει ψηφίσει ή καταψηφίσει ομοιόμορφα αλλά υπήρχαν αποκλείσεις ακόμα και από τις θέσεις που αναπτύσσει ο κ. Κώστας Κατσίκης ως εισηγητής( και υποτίθεται) εκφραστής της θέσης του κόμματός του.
Την διαφοροποίηση του εισηγητή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη έσπευσε πάντως να σημειώσει η εισηγήτρια της ΝΔ Νίκη Κεραμέως που σημείωσε πως αυτή η διάσταση αποτελεί πρόβλημα για την εικόνα της συγκυβέρνησης. Η εισηγήτρια της ΝΔ Νίκη Κεραμέων πρόσθεσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συμφωνήσει στην ανέγερση του τεμένους στον Βοτανικό.
Ο εισηγητής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός από την πλευρά του ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο αλλά θα ψηφίσει το άρθρο για το τέμενος συμπληρώνοντας σκωπτικά πως «κάποιοι βγάζουν πάντα τα κάστα από την φωτιά…»

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με γενικό τίτλο « η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στην εκπαίδευση» έχει προκαλέσει την αντίδραση της Αντιπολίτευσης γιατί ήρθε με την διαδικασία του «επείγοντος» και δεν τέθηκε ούτε σε δημόσια διαβούλευση για να τοποθετηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα.
Το άρθρο που αποτελεί αιχμή στις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι ο τρόπος επιλογή των σχολικών διευθυντών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10