Πολιτική

Δούρου: Οι νέοι, η Τέχνη και οι αγώνες για την Δημοκρατία

«Ο αγώνας για τη Δημοκρατία αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν αφορά τους νέους και ιδιαίτερα όταν περνάει μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία» αναφέρει η Ρένα Δούρου.

«Ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι αγώνας που δίνεται καθημερινά», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υποδεχόμενη τις νέες και τους νέους που μετείχαν στην πρωτοβουλία με τίτλο «Η Δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων» του πολύπλευρου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Partyouth.

Η Ρένα Δούρου και η πρωτοβουλία

Η κ. Δούρου αναφερόμενη στο θέμα της πρωτοβουλίας, πρόσθεσε ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν αφορά τους νέους και ιδιαίτερα όταν περνάει μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, σημείωσε η περιφερειάρχης, «τα συνδυάζει το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αποσκοπεί στη στήριξη της Δημοκρατίας, αυτής της σπουδαίας υπόθεσης για το μέλλον της Ευρώπης, της Ελλάδας, των νέων».

Τους νέους στα γραφεία της Περιφέρειας, όπου παρίστατο και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Καλλιόπη Σταυροπούλου, συνόδεψαν εκπαιδευτικοί του Δήμου Πετρούπολης, οι οποίοι είχαν και τον συντονισμό της πρωτοβουλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 28