Πολιτική

Δραγασάκης: Ο Σαμαράς θέλει να νομιμοποιήσει τα μνημόνια – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση

«Η διαπραγμάτευση ή ο διακανονισμός του χρέους προϋποθέτει διπλή σύγκρουση με δυνάμεις του εξωτερικού και του εσωτερικού», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας σε τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, τόνισε ότι υπό αυτό το πρίσμα «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Αντώνη Σαμαρά σε αυτό γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει ρύθμιση του χρέους για να ανατρέψει την πολιτική των μνημονίων, ενώ ο πρωθυπουργός θέλει να νομιμοποιήσει αυτό το καθεστώς».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι το πρόβλημα του χρέους είναι πανευρωπαϊκό και πρότεινε την αμοιβαιοποίησή του, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διαγράψει το 60% του χρέους, για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης.

Πρόσθεσε δε πως «αυτό που ονομάζουν success story θα είναι η επανάληψη του δανειακού κύκλου. Ζούμε μια κρίση από αυτές που αλλάζουν τη ροή της ιστορίας» είπε ο κ. Δραγασάκης και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει «να διεισδύσει περισσότερο στη κοινωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραγασάκης: “Τα αδιέξοδα σε Ελλάδα και Ευρώπη δίνουν χαρακτήρα μηνύματος στις εκλογές”

”Το θέμα του νομίσματος δεν είναι ούτε στις προθέσεις μας ούτε στις προγραμματικές μας θέσεις’

Μάχη Στουρνάρα – Δραγασάκη στην Βουλή

Ο Δραγασάκης αντιγράφει τον Ντράγκι και επαναφέρει το δημοψήφισμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για αγρότες: «Ναι» στον διάλογο αλλά «όχι» στο παράλογο – Η επιμονή σε μια στείρα άρνηση δεν ωφελεί κανέναν
«Και αν αρνούνται οι αγρότες των μπλόκων να ακούσουν την κυβέρνηση, ας ακούσουν τους ξενοδόχους, τους εστιάτορες, τα επιμελητήρια της περιοχής τους. Τους φίλους και τους συγγενείς τους που θέλουν να ταξιδέψουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης 137