Πολιτική

Δύο δημοσκοπήσεις με δύο πρώτα κόμματα – Προβάδισμα στη Ν.Δ. με 26% η μία και προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 22% η άλλη

- Μεγάλη πτώση δείχνει για Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργο Καρατζαφέρη
- Χάνει έδαφος στη δημοσκόπηση και το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
- Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μπαίνει στη Βουλή και πάλι η Χρυσή Αυγή
- Στις δύο δημοσκοπήσεις υπάρχει πτώση στα μικρότερα κόμματα

Μετά την απόφαση για προσφυγή στις κάλπες οι πρώτες δύο δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν σαφές δείγμα για το εκλογικό σώμα, καθώς η πρώτη δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία και η άλλη προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ. Το πλέον σίγουρο από τις δημοσκοπήσεις λοιπόν είναι πως η μάχη για την πρωτιά θα κριθεί ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία και δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την οριστικοποίηση της απόφασης για νέα προσφυγή σε εκλογές.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα της εταιρείας Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,1% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%.

Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης ανεβάζει τα ποσοστά του, συγκεντρώνει το 13,2%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που κινούνται πτωτικά συγκεντρώνουν το 7,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 5,6% και το ΚΚΕ – που επίσης εμφανίζει κάμψη της δύναμής του – με 5,1%.

Τελευταίο κόμμα αλλά εντός Βουλής είναι, σύμφωνα με την δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή η οποία συγκεντρώνει το 4,3%, με σαφή υποχώρηση της απήχησής της. Εκτός Βουλής μένουν και πάλι όλα τα μικρότερα κόμματα.

Με αναγωγές των αναποφάσιστων και της αδιευκρίνιστης ψήφου, η εταιρεία εκτιμά ότι η ΝΔ θα συγκεντρώσει 26%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΠΑΣΟΚ 14,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,3%, το ΚΚΕ 5,8% και η Χρυσή Αυγή 4,8%. Η Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου εμφανίζεται με ποσοστό 2%.

Την ίδια ώρα άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Ποντίκι” δεν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία αλλά προβάδισμα έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, που διεξήγαγε η εταιρεία Pulse, για “Το Ποντίκι”, η Βουλή εμφανίζεται και πάλι επτακομματική, αλλά η πρόθεση ψήφου δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 22%, με τη ΝΔ να έπεται με 19,5%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με ποσοστό 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή με 5,5% έκαστο.

Σε ποσοστά μόλις 1,5% κινούνται καθένα από τα κόμματα των Οικολόγων Πρασίνων, του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση με 22%

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο προσκήνιο η δημιουργία συντονιστικού οργάνου τομεαρχών στο ΠΑΣΟΚ - Οι κινήσεις Ανδρουλάκη και ο ρόλος Σκανδαλίδη
Σήμερα αναμένεται να  πραγματοποιηθεί  μία ευρεία σύσκεψη  υπό την προεδρεία του Νίκου Ανδρουλάκη με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος
O Νίκος Ανδρουλάκης 1
«Όχι» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά σε συνάντηση για την προανακριτική
Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναμένεται να απευθυνθεί ξανά στους τέσσερεις πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στην Ελληνική Λύση και την Νίκη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11