Πολιτική

Εγκώμια του Ρώσου πρέσβη για τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη! «Παράδειγμα προς μίμηση»

«Παράδειγμα προς μίμηση» για όσους ασχολούνται με τα ρωσοελληνικά δρώμενα, χαρακτήρισε ο Ρώσος Πρέσβης Αντρέι Μόσλοβ τον ιδρυτή της Grecotel κι επίτιμο Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε Κρήτη και Δωδεκάνησα Νίκο Δασκαλαντωνάκη, κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε προς τιμήν του, στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας την περασμένη Τρίτη (3/12).

Στον χαιρετισμό του ο Ρώσος Πρέσβης Α. Μάσλοβ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αγαπητέ Νίκο, αυτή η υψηλή διάκριση αποτελεί αναμφίβολα την ύψιστη αναγνώριση του σημαντικού σας έργου στην ενδυνάμωση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδας». Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Ρώσος Πρέσβης στην ανιδιοτελή συνεισφορά του Ν. Δασκαλαντωνάκη, για τη διάδοση της ρωσικής γλώσσας και του πολιτισμού στην Ελλάδα, καθώς και για τη διαιώνιση της πλούσιας ιστορικής ρωσικής παρουσίας στην Κρήτη. Το έργο του γίνεται ακόμα πιο σημαντικό, καθώς πάνω από το 40% των Ρώσων που επισκέπτονται την Ελλάδα, επιλέγουν την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Photo

Η εκδήλωση αποτέλεσε συνέχεια της παρασημοφόρησης του Ν. Δασκαλαντωνάκη με το παράσημο του Τάγματος της Φιλίας, από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, που έλαβε χώρα στο Κρεμλίνο στις 4 Νοεμβρίου 2019. Υπενθυμίζεται, ότι, ο κ. Ν. Δασκαλαντωνάκης τιμήθηκε με το «Βραβείο της Φιλίας», σε αναγνώριση του πολυσχιδούς έργου του ως Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αξίωμα που κατέχει αδιάλειπτα για παραπάνω από δύο δεκαετίες. Είναι δε, ο παλαιότερος επίτιμος πρόξενος της νεότερης Ρωσίας στην Ελλάδα.

Photo

Το παρών στη δεξίωση της Πρεσβείας, έδωσαν μεταξύ άλλων: O αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο πρέσβης της Ισπανίας Ενρίκε ντε Βιγκέρα, ο υπουργός Ενέργειας-Περιβάλλοντος και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο Γ.Γ. Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Λούλης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κώστας Λαλιώτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου κι άλλοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
20
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
20
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 150
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης
Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία - Τι δείχνει δημοσκόπηση της Interview
Το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε να διεξαχθούν νέες εκλογές, έναντι του 22% που επιλέγει τη συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σενάριο που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αποδοχή
Δημοσκόπηση Interview: Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία 55