Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Hugo Dixon: Ο Τσίπρας πήγαινε με ελικόπτερο στο Μαξίμου!

ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αίσθηση προκαλεί ένα tweet του γνωστού δημοσιογράφου Hugo Dixon, στο οποίο αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας μετέβαινε με… ελικόπτερο (!) στο Μέγαρο Μαξίμου τις ημέρες των καλοκαιρινών του διακοπών. Όλα αυτά μία ημέρα πριν τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015.

“Σοσιαλιστής του ελικοπτέρου. Ο Τσίπρας πήγαινε με ελικόπτερο στο γραφείο του από την βίλα ενός πλοιοκτήτη”.


Αυτό είναι το γεμάτο “φαρμάκι” σχόλιο του γνωστού δημοσιογράφου Hugo Dixon στο twitter, με τον ίδιο να έχει επισυνάψει ένα άρθρο των Financial Times.

Στο άρθρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται “μοναχικός λύκος”, ενώ ξεκινά με την αιχμή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο debate της περασμένης Δευτέρας, πως ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ έδειχνε… πιο ψηλό τον πρώην πρωθυπουργό.

Μόλις στην τέταρτη παράγραφο του κειμένου, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζεται “πρώην κομμουνιστής”, ενώ γίνεται ακόμη αναφορά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και παρουσιάζουν Τσίπρα και Μεϊμαράκη σε μία μάχη “στήθος με στήθος”.

Ακολουθούν αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο του κόμματος απομονωμένο, ενώ στην συνέχεια έρχεται… η “βόμβα”.

Το άρθρο αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας απασχόλησε την δημοσιότητα με την επιλογή του να στείλει τους δύο γιους του σε ιδιωτικά σχολεία, ενώ για το… ελικόπτερο το δημοσίευμα αναφέρει: “Εν τω μεταξύ (σ.σ. ο Τσίπρας) πέρασε το καλοκαίρι του σε μία βίλα ενός Έλληνα πλοιοκτήτη, πηγαίνοντας στο γραφείο του με ελικόπτερο”.

Στην συνέχεια οι Financial Times αφήνουν στην άκρη τα ελικόπτερα και τα ακριβά ιδιωτικά σχολεία και αναφέρουν πως “η ασυγχώρητη αμαρτία που μπορεί τελικά να καταδικάσει τον κύριο Τσίπρα ήταν η απόφασή του να συμφωνήσει τον Ιούλιο σε ένα διεθνές χρηματοδοτικό πρόγραμμα διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ – εναντίον του οποίου είχε κάνει καμπάνια και το οποίο σχεδόν τα 2/3 των Ελλήνων απέρριψαν στο δημοψήφισμα“.

Πηγή: ft.com

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε