Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ειδικό Δικαστήριο: Κρίνεται σήμερα (26/9) η παράσταση της κατηγορίας της Τσατάνη κατά του Παπαγγελόπουλου

Ειδικό Δικαστήριο: Κρίνεται σήμερα (26/9) η παράσταση της κατηγορίας της Τσατάνη κατά του Παπαγγελόπουλου

Η νομιμότητα ή μη της παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας που δήλωσε η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, κρίνεται σήμερα (26.09.2022) από το Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο συνεδριάζει κι αυτή τη φορά στις 3 το μεσημέρι.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, η πλευρά της Γεωργίας Τσατάνη η οποία είναι μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, υπέβαλε τη σχετική δήλωση στο δικαστήριο, με τους συνηγόρους υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να προβάλλουν αντιρρήσεις στην παράσταση.

Η κυρία Τσατάνη δήλωσε παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας λόγω της ηθικής βλάβης που υποστηρίζει ότι υπέστη από τις πράξεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης τον οποίο έχει καταγγείλει ότι την πίεσε το 2015 να επιστρέψει τη δικογραφία για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, οποίος ήταν τότε εν ζωή,  στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου «να μπορέσει να κάνει Χριστούγεννα με την οικογένεια της».

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι δεν είναι νόμιμη η παράταση εκ μέρους της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς καθώς μεταξύ άλλων έχει αποσβεστεί η αστική της αξίωση.

Σήμερα αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Όλγας Σμυρλή επί του ζητήματος καθώς και η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου ενώ είναι πολύ πιθανό να τεθούν κι άλλα αιτήματα και ενστάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις