Πολιτική

Συμφωνία: «Δεν είναι η Γερμανία η μεγαλύτερη πολέμιος της Ελλάδας»

Οι μικρότερες χώρες της ευρωζώνης είναι εκείνες που έχουν υιοθετήσει την πιο σκληρή στάση ανάμεσα στην Ελλάδα και όχι η Γερμανία, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

Ο Σαπέν αμφισβήτησε, μιλώντας στο RTL, πως η Γερμανία είναι ο πιο σκληρός από τους Ευρωπαίους εταίρους απέναντι στην Αθήνα, λέγοντας ότι μικρότερες χώρες της ΕΕ που έχουν περάσει από τον επίπονο δρόμο των μεταρρυθμίσεων έχουν υιοθετήσει την πιο σκληρή προσέγγιση απέναντι στην Ελλάδα.

“Οι πιο σκληρές είναι οι μικρές χώρες που έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια”, δήλωσε, επικαλούμενος την Σλοβενία και την Σλοβακία.

Αυτές οι χώρες, συνέχισε, “λένε στην Ελλάδα: εγώ έχω κάνει τις προσπάθειες, τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα στην χώρα μου, κάνε προσπάθειες και εσύ στην χώρα σου, αλλά μην ζητάς από τον λαό μου να σε βοηθήσει την ώρα που ο κατώτατος μισθός σου είναι υψηλότερος από τον δικό μου, την ώρα που οι συντάξεις σου είναι υψηλότερες από τις δικές μου”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για το πόρισμα Καρώνη: Ο Μαρινάκης έχει καταντήσει ο «ψευταράκος» του Μαξίμου
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μέσα από αυτή την ιστορία με το πόρισμα Καρώνη η κυβέρνηση επιχειρεί να στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη
O Νίκος Ανδρουλάκης 1
Συνάντηση Φάμελλου και Χαρίτση για κοινές πρωτοβουλίες σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών
Η κοινή ερώτηση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά αναζωπύρωσε τα σενάρια για κατάθεση κοινής πρότασης για προανακριτική για τον Κώστα Καραμανλή και τις ευθύνες του στο θέμα των Τεμπών
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέξης Χαρίτσης 1
«Βολές» κυβέρνησης κατά ΠΑΣΟΚ με «όπλο» το πόρισμα του Πολυτεχνείου για τα Τέμπη
Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει η εκτίμηση ότι μετά και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Πολυτεχνείου, η κοινή γνώμη θα σταθμίσει καλύτερα την κατάσταση και τους χειρισμούς της αντιπολίτευσης
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη