Πολιτική

Εκλογές 2015: Ο Καμμένος κατεβάζει σε κάθε περιφέρεια έναν άνεργο ως υποψήφιο βουλευτή

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις και αύριο θα συνεδριάσει στα γραφεία του κόμματος στη 1 το μεσημέρι το Εκτελεστικό Γραφείο.

Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, ευχαρίστησε τους βουλευτές που «κράτησαν συμπαγή στάση» και, όπως είπε, «αποδείξαμε ότι είμασταν μέχρι σήμερα ρυθμιστές και αύριο θα είμαστε εγγυητές σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος προέβλεψε «πολύ σημαντικές εξελίξεις με την αποχώρηση Σαμαρά- Βενιζέλου, που, απ’ ό,τι φαίνεται, έχουν τελειώσει και για τα κόμματά τους». Είπε επίσης ότι το κόμμα του ζητά κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να υπάρξει μια άλλη πολιτική, «διαφορετική από αυτήν που οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού και θα επαναφέρει την εθνική κυριαρχία», ενώ απέκλεισε τη Χρυσή Αυγή από μιά κυβέρνηση εθνικής ενότητας, καθώς και τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Προτίθεται, όπως είπε στους δημοσιογράφους, να πραγματοποιήσει άνοιγμα σε βουλευτές που έφυγαν από τους ΑΝΕΛ, «αλλά κράτησαν σταθερή στάση», αναφέροντας τα ονόματα του κ. Καπερνάρου και της κ. Γιαταγάνα, για την οποία είπε ότι δεν έχει «κλείσει» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Καμμένος απέκλεισε τους βουλευτές που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ανακοινώσει τη συνεργασία τού κόμματός του με 22 κινήματα ενόψει εκλογών, ενώ δεν αποκλείεται ο Κώστας Ζουράρις, που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ με το κόμμα του
«Πυρίκαυστος Ελλάδα», να είναι υποψήφιος βουλευτής.

Επίσης ο κ. Καμμένος είπε ότι θα κατεβάσει σε κάθε περιφέρεια έναν άνεργο ως υποψήφιο βουλευτή συμβολικά, τα έξοδα του οποίου θα καλύψει το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου σε ποσοστό 80% έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ, σύμφωνα δε με τον επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα Παναγιώτη Σγουρίδη, υπάρχει διπλάσια ροή υποψηφίων απ’ ό,τι στο παρελθόν.
Ο κ. Καμμένος θα ξεκινήσει τις προεκλογικές του περιοδείες στις 6 Ιανουαρίου, αρχής γενομένης από την Αλεξανδρούπολη.

Για τις δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν να παλεύει για την είσοδό του στη Βουλή, ο Π. Καμμένος δήλωσε αισιόδοξος και παρέπεμψε στις εκλογές του 2012, όταν και τότε, όπως είπε, τον έφεραν εκτός Βουλής και τελικά συγκέντρωσε πάνω απο 10% την πρώτη φορά και περίπου 8% τη δεύτερη.

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται περί του φερόμενου νέου κομματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Καμμένος είπε: «Ας το κάνει πρώτα και βλέπουμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5