Πολιτική

Εκλογές 2015 – Τσίπρας: Κυβέρνησε 213 ημέρες και παρέδωσε τα “κλειδιά” του Μαξίμου

Τα "κλειδιά" του Μεγάρου Μαξίμου παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, το βράδυ της Πέμπτης.

Αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου στο Μέγαρο Μαξίμου και λίγο μετά τις 20.30 έγινε η παράδοση – παραλαβή του πρωθυπουργικού γραφείου.

Έτσι, ολοκληρώθηκε η θητεία του κ. Τσίπρα στον πρωθυπουργικό θώκο, ύστερα από 213 ημέρες.

“Θεωρώ πως η παρουσία σας, η δική σας και όλων των άλλων υπουργών, θα είναι εγγύηση για την ομαλή διεξαγωγή της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης όσο και για την διεκπεραίωση κρίσιμων θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Εμείς πλέον μπαίνουμε σε μια εκλογική αναμέτρηση. Όσον με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο, στα πλαίσια ενός ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου. Οι πολίτες να ακούσουν επιχειρήματα, προγράμματα και να επιλέξουν αυτούς που θεωρούν καλύτερους για να τους κυβερνήσουν”, τόνισε, ενώ όσον αφορά στη διαπραγμάτευση είπε:

“Έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη μάχη, τη μάχη να ανοικοδομήσουμε την οικονομία και να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της και τη μάχη μιας διαρκούς διαπραγμάτευσης που είναι μπροστά μας.
Μέχρι πρότινος ξέραμε ότι η συζήτηση για την απομείωση του χρέους θα γινόταν μέχρι τέλος του χρόνου. Σήμερα από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Ρέκλινγκ θα γίνει νωρίτερα, ίσως και τον Οκτώβριο. Η χώρα έχει μπροστά της κρίσιμες αναμετρήσεις, αλλά και μια διαρκή προσπάθεια αναμέτρησης με τις δικές της αδυναμίες, στις οποίες όλοι πρέπει να βάλουμε από ένα λιθαράκι για να τις ξεπεράσουμε”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρανίκας για Επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: Ακραία θλίψη – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί
Ο Τσίπρας δεν έχει πολιτικά στελέχη από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το ραδιούργο του γραφείο που τον οδηγεί από ήττα σε ήττα τα τελευταία χρόνια και όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις
Νίκος Καρανίκας 12
Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου για τις «γκάφες» Ανδρουλάκη: «Ισχυρός αρχηγός αλλά υπάρχουν ζητήματα στην εικόνα του»
Στις επόμενες δημοσκοπήσεις εκτιμάται ότι θα έχει καταγραφεί τόσο η υπόθεση Παπαβασιλείου, όσο και η απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Άννα Διαμαντοπούλου
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σπίτι της η Αθήνα – Έρχεται η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ – Δεξίωση και πάρτι με το που θα «πατήσει» Ελλάδα
Το βράδυ του Σαββάτου η Γκιλφόιλ θα αναλάβει ρόλο οικοδέσποινας σε μια γιορτή για τα 250 χρόνια από την ίδρυση του Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 24