Πολιτική

Εκλογές 2019 – Γ. Παπανδρέου: Οι πολίτες να δώσουν δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής!

“Η μάχη που δίνουμε είναι για την αυτόνομη προοδευτική πορεία της παράταξής μας, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι”, τονίζει ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου.

Με άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής, αναφερόμενος στις προτεραιότητες του Κινήματος Αλλαγής ενόψει του συνεδρίου του την επόμενη εβδομάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου προκρίνει την “υπεράσπιση της αυτονομίας της παράταξής”.

Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποιείται σε μια συγκυρία “όπου έχουμε μπροστά μας αυτοδιοικητικές εκλογές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές και προέχει να διεξαχθεί σε ένα κλίμα ενωτικό και να εκπέμψει τον δυναμισμό που χρειαζόμαστε για να δώσουμε με επιτυχία τη μάχη”.

“Το Συνέδριο που θα γίνει την άλλη εβδομάδα να συμβάλει στην ενίσχυση ενός κλίματος εμπιστοσύνης. Να δείξει ότι υπάρχει χώρος και σεβασμός για όλους όσοι ίδρυσαν το Κίνημα Αλλαγής. Τα βήματα προς μια πιο συνεκτική λειτουργία, να μη ναρκοθετήσουν τον πλουραλισμό και την δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης”, υπογραμμίζει.

Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να χτίζει “πάνω στη σημαντική παράδοση και το έργο του ΠΑΣΟΚ, αλλά το ζητούμενο σήμερα είναι να αγκαλιάσουμε έναν ευρύτερο χώρο και νέες δυνάμεις, σκεπτόμενες μετά από την περιπέτεια της χώρας. Γιατί ιστορικά, για διάφορους λόγους, που δεν είναι προεκλογικά ο καλύτερος χρόνος να συζητηθούν, το πολύ μεγάλο ΠΑΣΟΚ συρρικνώθηκε”, όπως λέει.

Γιώργος Παπανδρέου: Απαντήσεις στους επικριτές

Σε άλλο σημείο ο κ.Παπανδρέου εκφράζει ενόχληση ότι “όλοι κάνουν δίκη προθέσεων” και ηθελημένα αγνοούν αυτά που πραγματικά λέει και πιστεύει επειδή δεν αρέσουν αυτά που υποστηρίζει.

“Κυρίως δεν αρέσει να ακούνε ότι, αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε. Ίσως, γιατί σε αυτά που πρέπει να αλλάξουν, αναγνωρίζουν και δικές τους ευθύνες, αλλά και αυτά που πρέπει οι ίδιοι να αλλάξουν”, σημειώνει ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.

Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι “στρατηγικός αντίπαλος είναι η συντήρηση”. Και συνεχίζει:

Συντήρηση είναι η δεξιά, αλλά και η πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι καλοθελητές θέλουν να λένε ότι, επιδιώκω συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί;” διερωτάται ο πρώην πρωθυπουργός για να επισημάνει: “Και γιατί θέλουν να στηρίξουν τη δεξιά και για να σπείρουν ζιζάνια στο Κίνημα Αλλαγής και για να στηρίξουν αυτόν τον συντηρητικό διπολισμό που τους συμφέρει”.

“Δεν θα μας υποδείξουν τι θα πούμε και και τι θα κάνουμε. Η μάχη που δίνουμε είναι για την αυτόνομη προοδευτική πορεία της παράταξής μας, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι”, τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ότι “δεν έχουν κατανοήσει τις αιτίες της κρίσης και δεν έχουν παραδεχθεί τις ευθύνες τους σε σχέση με την ελληνική κρίση”. Καλεί δε τους δημοκρατικούς πολίτες “να δώσουν δύναμη στο Κίνημά μας, για να επιβάλλει αλλαγή πορείας”.

Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες κάνει λόγο για “αποπροσανατολιστική συζήτηση και μάλιστα, χωρίς καν πολιτικές προτάσεις, απλά με “φλέρτ” χωρίς περιεχόμενο.

“Και ασφαλώς, δεν είμαστε ένα κόμμα τύπου Γκένσερ, που κολλάει παντού ανάλογα με τη συγκυρία. Έχουμε ένα σαφή προοδευτικό προσανατολισμό, με συγκεκριμένες αρχές και αξίες”, αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης