Πολιτική

Εκλογές 2023 – Κουτσούμπας: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν εξαφανισμένη από τους αγώνες, με καρδούλες δε λύνονται τα προβλήματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και από τη συχνότητα του OPEN, όπου έδωσε συνέντευξη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε πως μόνο το ΚΚΕ είναι αυτό που θα κάνει μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, αναφερόμενος όχι μόνο στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μίλησε ακόμα για κόμματα «μιας χρήσης» που κάνουν τη δουλίτσα, η οποία κυρίως είναι να αποσπάσουν κάποιες ψήφους που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στο ΚΚΕ που μπορεί να κάνει 100% ισχυρή αντιπολίτευση στη Βουλή και κυρίως να είναι μαζί με το λαό στους καθημερινούς αγώνες, και εξαφανίζονται. 

Συγκεκριμένα για την Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «με καρδούλες και αγαπησιάρικες νότες δεν λύνονται τα προβλήματα του λαού» καθώς και ότι «απουσίαζε, ήταν εξαφανισμένη από τους λαϊκούς αγώνες για 4 χρόνια».

Αναφέρθηκε, τέλος, και «σε μορφώματα που εργαλειοποιούν το θρησκευτικό συναίσθημα και πλασάρουν αντιδραστικές, ανατριχιαστικές θέσεις».

Κάλεσμα στους νέους να ψηφίσουν ΚΚΕ

Προέτρεψε τους νέους, και όχι μόνο, «να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή και να ψηφίσουν το ΚΚΕ».

Ερωτηθείς αν «βρισκόμαστε μπροστά σε μια μακροχρόνια ηγεμονία της δεξιάς» απάντησε «αυτή τη στιγμή είναι αρνητικός ο πολιτικός συσχετισμός, αλλά δεν το πιστεύω ότι θα είναι συνέχεια έτσι. Αυτό που διαφαίνεται αυτή τη στιγμή είναι ένα αχνό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής στη νεολαία και στα εργατικά – λαϊκά στρώματα, ένας κόσμος που ψάχνεται και αναζητά λύσεις και οράματα κι αυτό είναι το πιο παρήγορο και κρίσιμο ζήτημα».

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ «είναι η δύναμη που δείχνει τον δρόμο, ώστε ο ίδιος ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων».

«Γιαλαντζί αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση έκανε ζημιά, καθώς απογοήτευσε έναν κόσμο», τονίζοντας, ωστόσο, πως «επειδή κάποιος απογοητεύτηκε από ένα γιαλαντζί αριστερό κόμμα, δεν πρέπει να επιλέγει ένα συντηρητικό».

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, σημείωσε ότι είναι ένα υπερμνημόνιο όπως έχει παραδεχθεί και ο Κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι «δεν είναι ένα σακούλι με λεφτά που παίρνει η ΕΕ και τα χαρίζει, είναι λεφτά των λαών που έχουν συγκεντρωθεί από την φοροληστεία τους, δίνονται ως δάνειο το οποίο αποπληρώνεται με επαίσχυντους όρους και προαπαιτούμενα. Είναι υπερμνημόνιο διότι για να γίνει εκταμίευση πρέπει να συμφωνήσεις ότι θα περάσεις νέα φορολεηλασία για τα λαϊκά στρώματα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλεύτριες μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή – «Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση»
«Ευγνώμων στις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς που μας φροντίζουν. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις αμέτρητες ευχές. Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση και συνεχίζουμε τη δουλειά, για όσα οφείλουμε στους πολίτες»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Νέα ανάρτηση Τσίπρα για το κόμμα του με σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου - «Στο ραντεβού με την Ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί»
«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Μια φράση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας 31
Μαρία Καρυστιανού: «Στελέχη του κινήματός μας είναι αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας»
Σε διευκρινίσεις για τα στελέχη του προχώρησε το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να παρουσιάσουν θέσεις μεμονωμένων υποστηρικτών του Κινήματος ως θέσεις του ίδιου του Κινήματος»
Η Μαρία Καρυστιανού 10
Αλέξης Τσίπρας: Η εκδήλωση για το νέο κόμμα την Τρίτη στο Θησείο και ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα
Με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος την Τρίτη στο Θησείο ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για μια σειρά δημόσιες παρεμβάσεις, περιοδείες, εκδηλώσεις και δράσεις που θα κλιμακωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα
O Αλέξης Τσίπρας 17
Επιστολή Κοβέσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τροπολογία Φλωρίδη: «Σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καταγγέλλει αρνητικές επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και τη λειτουργία της στην Ελλάδα - Στο στόχαστρο οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Λάουρα Κοβέσι και Γιώργος Φλωρίδης 18