Πολιτική

Εκλογές 2023 – Κρήτη: Πιθανή η ανατροπή στο Ηράκλειο μετά την επανακαταμέτρηση ψήφων

Η διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, θα αρχίσει στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης την ερχόμενη εβδομάδα, παρουσία προέδρου Πρωτοδικών. Θα έχουν συγκροτηθεί 20 συνεργεία και θα γίνει παρόντων των ενδιαφερομένων.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο Γρηγόρης Πασπάτης υπέβαλε, μέσω της δικηγόρου του, Γαριφαλιάς Βιδάκη, αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ηράκλειο. Η αίτησή του αφορά στις τις ψήφους του κόμματος «Σπαρτιάτες». Σημειώνεται πως αντίστοιχη κίνηση έχει γίνει στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, από την υποψήφια βουλευτή Εύβοιας των «Σπαρτιατών», Δέσποινα Γιακομίδου.

Έτσι, υπάρχει περίπτωση να έχουμε ανακατανομή των εδρών και, τελικά, βουλευτής να εκλεγεί ο κ. Πασπάτης από τη Νέα Δημοκρατία και το Ηράκλειο να μην έχει βουλευτή από το κόμμα «Σπαρτιάτες» καθώς η διαφορά των 8 ψήφων είναι πολύ πιθανό να ανατραπεί.

Παράλληλα, αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 5
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης