Πολιτική

Εκλογές: “Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή” αναφέρει το ΚΚΕ

Το μήνυμα ότι το ΚΚΕ είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή για εκλογές, έστειλε με συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χαρακτηριστικά, ο κ Κουτσούμπας σημείωσε στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά ότι παραμονή του Δεκαπενταύγουστου «δεν ήταν μόνο οι βουλευτές μας στη Βουλή σε αυτή τη μαραθώνια μεταμεσονύχτια συνεδρίαση, αλλά ήταν και τα μέλη, τα στελέχη του ΚΚΕ, ήταν εργατικά σωματεία, συνδικάτα που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ και σε άλλες συσπειρώσεις, που τις ενισχύει και στηρίζει το ΚΚΕ, και ήταν στους δρόμους του αγώνα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση επιδιώκει εκλογές πάρα πολύ σύντομα, δηλαδή μέσα στον Σεπτέμβρη, τις επόμενες ημέρες να προκηρυχθούν, για «να μην μπορέσουν να οργανωθούν οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι» και τα κόμματα της «αστικής αντιπολίτευσης».

Η μόνη λύση που θα δοθεί με τις εκλογές, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, είναι «να ξεκαθαρίσει απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα το εσωκομματικό της τοπίο και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους βουλευτές που ψηφίζουν “όχι” ή “παρών”, λόγω της λίστας, και αυτό κυρίως επιδιώκει».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί «το ΚΚΕ από τη δυναμική που μπορεί να έχει ένας πολιτικός φορέας του κ. Λαφαζάνη, του κ. Βαρουφάκη, της κ. Κωνσταντοπούλου ή άλλων που θα εκφράζει μια αντιμνημονιακή λογική», απάντησε κατηγορηματικά όχι. Αυτοί απευθύνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε και προσέθεσε: «Τα μέλη, τα στελέχη και τους οπαδούς του κόμματός τους θέλουν να πάρουν και να μην ψηφίσουν τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και βεβαίως μπορεί να συγκρατήσουν απ’ αυτούς κάποιες δυνάμεις».

Απευθυνόμενος στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι ούτε στον Τσίπρα και την κυβέρνηση, ούτε στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να δώσει την ελάχιστη εμπιστοσύνη. «Πρέπει να απεγκλωβιστεί απ’ όλους αυτούς, είτε λέγεται Τσίπρας, είτε Λαφαζάνης, είτε Βαρουφάκης, είτε Κωνσταντοπούλου» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σδούκου: «Εκλογές την άνοιξη του 2027» – «Όποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, παίρνει μαζί και κόμμα – έκπληξη»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απέκλεισε εκ νέου κάθε σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και έστρεψε τα πυρά της στη Χαριλάου Τρικούπη, καλώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποκαλύψει με ποιους και με ποιους όρους θα κυβερνήσει
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, στην Ολομέλεια της Βουλής (Φωτογραφία αρχείου
Ένοχος ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου - Τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή η ποινή του
Το δικαστήριο παρά την εισαγγελική πρόταση για μη χορήγηση ελαφρυντικών στον καταδικασθέντα, κατά οριακή πλειοψηφία 4-3, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου
Δίκη του ανεξάρτητου βουλευτή, προερχόμενος από τους "Σπαρτιάτες", Κωνσταντίνου Φλώρου για βιαιοπραγία σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας
Καταδίκη Φλώρου για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου στη Βουλή ζητάει ο εισαγγελέας
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έριξε γροθιά στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, περιγράφοντας από την πλευρά του, ότι «έπιασε από το γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, του έβαλε τρικλοποδιά και αυτός έπεσε κάτω»
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης να μην ντρέπεται να μας πει με ποιον θα κυβερνήσει, πραγματικός νικητής του συνεδρίου ο Δούκας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν δίνει σαφές στίγμα διακυβέρνησης, επέμεινε ότι η αυτοδυναμία παραμένει ζητούμενο για τη ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στο Άγιο Φως, στη δίκη για τα Τέμπη, στον κατώτατο μισθό και στην πορεία της οικονομίας
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
8