Πολιτική

Εκλογές – Μαξίμου για Κωνσταντοπούλου: Συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας – Ήταν λάθος επιλογή!

- Πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνει η ανοιχτή κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την κυβέρνηση
- "Δικτάτορα" και "λάθος επιλογή" τη χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου
- Είχε προηγηθεί ολομέτωπη επίθεση της προέδρου της Βουλής για την παραίτηση της κυβέρνησης
- Έγινε στα μουλωχτά είπε, ενημερώθηκαν οι εκβιαστές δανειστές και όχι η Βουλή!
- Με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα η ΠτΒ αναμένεται εκτός της λίστας ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές
- Στις 18:30 συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων – Αναμένεται απάντηση της Ζωής

Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή.

Μέσα σε αυτές τις 21 λέξεις, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν την οριστική ρήξη τους με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδας, η κυβέρνηση και η Πρόεδρος της Βουλής (που αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού) βρίσκονται σε ανοιχτή και δημόσια κόντρα.

Μια κόντρα που γίνεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς και ενώ η χώρα είναι, ουσιαστικά, ακυβέρνητη μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που πήρε στις 26 Ιανουαρίου και να παραιτηθεί.

Για πρώτη φορά Πρόεδρος της Βουλής κατηγορεί την κυβέρνηση της χώρας για εκτροπή. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ανοίξει και δεύτερο μέτωπο, αφού για το ίδιο κατηγόρησε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Μόνο που η προεδρία της Δημοκρατίας της απάντησε πως δεν… ασχολείται πλέον μαζί της.

Αλλά η κυβέρνηση… ασχολείται και η ανοιχτή κόντρα των δυο πολιτειακών θεσμών, του ίδιου του πρωθυπουργού επί της ουσίας και της προέδρου της Βουλής, αποτυπώνει το πολιτικό τέλμα.

Δεν έχει ξανασυμβεί άλλωστε η κυβέρνηση να χαρακτηρίζει την Πρόεδρο της Βουλής “δικτάτορα” και “λάθος επιλογή”. Ούτε και έχει συμβεί ξανά η ΠτΒ, ο άνθρωπος που κρατάει το τρίτο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, να κατηγορεί την κυβέρνηση πως… παραιτήθηκε στα μουλωχτά και ενημέρωσε πρώτα τους “εκβιαστές δανειστές” και όχι τη Βουλή δια της Προέδρου της.

Δεν έχει προηγούμενο ο “σκοτωμός” ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Για μια δριμεία πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στον πρωθυπουργό της χώρας και την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου. Μια τιτανομαχία στην πλάτη μιας ακυβέρνητης χώρας.

Με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν θα είναι (όπως και ο Γιάνης Βαρουφάκης) στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την ώρα κρατάει κλειστά τα χαρτιά της. Τους δεσμούς της με τον ΣΥΡΙΖΑ τους έχει κόψει οριστικά. Το μεσημέρι του Σαββάτου όταν δέχτηκε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή, κανείς από τους δυο δεν προσπάθησε να κρύψει το… πολιτικό τους φλερτ.

Φαίνεται όμως ότι η Πρόεδρος της Βουλής, σε αυτή τη φάση και σε αυτή την περίπτωση, θα επιλέξει το πολιτειακό από το πολιτικό… καθήκον της. Δεν αποκλείεται όμως την επόμενη Παρασκευή, όταν αναμένεται να ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές, να κάνει τις επιλογές της και να τις δημοσιοποιήσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331