Πολιτική

Εκλογές ΝΔ: Αττική και Μακεδονία βγάζουν αρχηγό

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στις 10 Ιανουαρίου πλησιάζουν και όλα δείχνουν ότι οι δύο “μονομάχοι” Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώνουν σε δυο μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπορεί η Κρήτη, τόπος καταγωγής και των δύο να αποτελεί μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων και στον πρώτο γύρο να έγειρε ελαφρά προς τη μεριά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως οι μισές σχεδόν ψήφοι από τις συνολικά 404.000 προήλθαν από την Αττική και τη Μακεδονία.
Κάπως έτσι και οι δύο υποψήφιοι επικεντρώνουν σε αυτές τις δύο περιφέρειες.
Το μεγάλο στοίχημα για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι να επιστρέψουν στην κάλπη οι ψηφοφόροι του σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και να κερδίσει το Καραμανλικό στρατόπεδο στη Μακεδονία. Ο αέρα της νίκης που του δίνουν οι 11,3 μονάδες της διαφοράς του πρώτου γύρου θα επιβεβαιωθεί μόνο στην κάλπη.
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώνει στο να κερδίσει τους ψηφοφόρους που φέρθηκαν “αντάρτικα” μη υπακούοντας στην επιλογή του Καραμανλικού στρατοπέδου στηρίζοντας τον Α. Τζιτζικώστα.
Και οι δυο υποψήφιοι πάντως θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν τις πιθανότητές τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την παρουσίαση του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα - «Πολλές οι εκπλήξεις» λένε από την Αμαλίας
Ταυτόχρονα ετοιμάζεται ιστότοπος του κόμματος όπου θα φιλοξενηθεί διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας
Αχιλλέας Μπέος κατά Ακύλα και Eurovision: «Παρουσιάζεται μια εικόνα τραγική, με ένα παιδί να κουνάει τον κ@@ο του»
Στην αρχή του βίντεο ο δήμαρχος Βόλου, ανέφερε οι ακόλουθοί του και όσοι τον παρακολουθήσουν να μην τον αποκαλέσουν «σεξιστή, ρατσιστή, φοβικού», λόγω των όσων θα πει στη συνέχεια
Αχιλλέας Μπέος
20
Διάβημα της Αθήνας στο Ισραήλ για τους ακτιβιστές του στολίσκου Global Sumud Flotilla: «Απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά, να απελευθερωθούν άμεσα οι Έλληνες πολίτες»
Η Αθήνα ζητεί πλήρη σεβασμό στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών
Ακτιβιστές
102