Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Διαπιστευτήρια Κυριάκου αύριο σε Καραμανλή και Σαμαρά – Τα επόμενα βήματα του νέου Προέδρου της ΝΔ

Εκλογές ΝΔ: Διαπιστευτήρια Κυριάκου αύριο σε Καραμανλή και Σαμαρά – Τα επόμενα βήματα του νέου Προέδρου της ΝΔ

– Αύριο στις 12.30 θα δει τον Κώστα Καραμανλή και στις 13.30 τον Αντώνη Σαμαρά
– Ποιοί είναι οι πιο στενοί του συνεργάτες και ποιές θα είναι οι πρώτες κινήσεις του νέου Προέδρου της ΝΔ
– Με 16.074 ψήφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εκλογές της ΝΔ
– Ψήφισαν 334.752 ψηφοφόροι – 70.000 λιγότεροι από τον πρώτο γύρο
– Στις 4,86 μονάδες η διαφορά ανάμεσα στους δυο υποψηφίους
 

Ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε σήμερα και επισήμως τα ηνία του κόμματος. Και εκτός από τους στενούς του συνεργάτες οι οποίοι τον συνόδευσαν και τον κόσμο που είχε μαζευτεί έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Λεωφόρο Συγγρού, δεν προγραμμάτισε τίποτε άλλο για σήμερα που είναι η πρώτη του ημέρα ως Πρόεδρος.

Όμως, οι πρώτοι άνθρωποι που θα συναντήσει ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ και αυτό θεωρείται σημειολογικό, είναι δυο πρώην πρωθυπουργοί. Ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο στις 12:30 με τον Κώστα Καραμανλή και στις 13:30 με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα συναντήσει τους πρώην πρωθυπουργούς στα γραφεία τους στη Βουλή.

Το τελικό αποτέλεσμα

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ. «Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Τραγάκης και ευχαρίστησε «όλους όσους συμμετείχαν τους τελευταίους μήνες». Σε ερώτηση για το τι τους είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνάντησή τους απάντησε: «Μας είπε ότι είναι έτοιμος να δουλέψει ενωτικά. Όλοι ενωμένοι θα πάμε, να τρέμει ο Τσίπρας».

ΨΗΦΙΣΑΝ 334.752

ΕΓΚΥΡΑ 330.521
ΑΚΥΡΑ 3077
ΛΕΥΚΑ 1154

ΕΛΑΒΑΝ: 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: 173.297 52,43%

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: 157.224 47,57%

Στον Α Γύρο των εκλογών ψήφισαν 404.078.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: 39,8%

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: 28,5%

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  Α ΓΥΡΟΣ  Β ΓΥΡΟΣ  ΔΙΑΦΟΡΑ
  115.162 173.297 58.135
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ Α ΓΥΡΟΣ  Β ΓΥΡΟΣ  ΔΙΑΦΟΡΑ
  160.823 157.224 3.599
Γιατί κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έως τον Νοέμβριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στη θέση του «αουτσάιντερ», εκμεταλλεύτηκε όμως το φιάσκο του πρώτου γύρου των προκριματικών (…), έχοντας προειδοποιήσει για τους κινδύνους αποτυχίας και κρατώντας ουδέτερη στάση στη συνέχεια, ενώ οι άλλοι υποψήφιοι εκτόξευαν κατηγορίες ο ένας στον άλλο. «Ήταν εκείνες οι στιγμές που τα μέλη του κόμματος συνειδητοποίησαν ότι ήταν μια σοβαρή επιλογή», γράφει σήμερα η Le Monde και ίσως να έχει δίκιο.

Τα επόμενα βήματα του Κυριάκου και τι έγινε στα γραφεία της ΝΔ

Από τις 12 το μεσημέρι που έφτασε στα γραφεία του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αφού ολοκληρώθηκαν τα τυπικά έχει κλειστεί στο γραφείο του με τους πιο στενούς του συνεργάτες. Μην ξεχνάμε ότι μέσα στις επόμενε ςημέρες θα συγκλιθεί η κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και αναμένεται από εδώ και πέρα να κρατήσει μια σκληρή γραμμή απεναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης θα ορίσει τους νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους αλλά και τον γραμματέα της Κ.Ο. και στην συνέχεια αναμένεται να ανακοινωθεί η σύγκλιση ενός έκτακτου συνεδρίου στο τέλος Φεβρουαρίου. Ο κ. Μητσοτάκης είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μήνυμα ανανέωσης της ΝΔ, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύντομη τελετή παραλαβής-παράδοσης στα γραφεία του κόμματος. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στον Γιάννη Πλακιωτάκη ευχαρίστησε τον ίδιο για το έργο του, αλλά και όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και τους εθελοντές, επισημαίνοντας πως το κόμμα έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία.

«Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ με σεβασμό στην ιστορία, αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Χρέος όλων μας είναι η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει, αλλά χρειάζεται και διεύρυνση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η ηγετική ομάδα Μητσοτάκη

Tον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν στα γραφεία της ΝΔ στην λεωφόρο Συγγρού, ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρώην υφυπουργός (επι Καραμανλή) και κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη, Μιχάλης Μπεκίρης και τον περίμενε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Σημειώνεται ότι ο κ. Μπεκίρης που ήταν υφυπουργός στην τελευταία περίοδο Καραμανλή είχε εγκαταλείψει αρκετά χρόνια την κεντρική πολιτική σκηνή και έλεγε σε φίλους του ότι θα επιστρέψει μόνο αν κρίνει ότι οι συνθήκες θα είναι προσιτές σ’ εκείνον. Κάτι τέτοιο προφανώς έγινε τελευταία….

Όσο για τον κ. Αυγενάκη, από χθές το βράδυ δήλωνε έτοιμος να πιάσει σήμερα δουλειά.

 

Με το νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη,από αύριο πιάνουμε δουλειά ενωμένοι!

Δημοσιεύτηκε από ΛΕΥΤΕΡΗΣ Κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ στις Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

 

Νωρίτερα, είχε φθάσει στα γραφεία του κόμματος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενώ από το πρωί ήταν και ο πρώην βουλευτής Κερκύρας και συνεργάτης του Νίκος Γεωργιάδης.

«Η ΝΔ κέρδισε το στοίχημα της ανανέωσης» δήλωσε, προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνυποψήφιό του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Όλοι να σταθούμε αρωγοί στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο νέος πρόεδρος του κόμματος» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς αλλά όχι πανηγυρισμών» δήλωσε προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θα πανηγυρίσουμε όταν η κυβέρνησή μας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο, μειώσει την ανεργία και αρχίσουν να έρχονται πίσω στην Ελλάδα τα παιδιά μας, που λογω κρίσης έφυγαν στο εξωτερικό» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκη, ενώ συγκεντρωμένα έξω από τα γραφεία ήταν μέλη της ΝΔ που του φώναζαν : “Αντε Κυριάκο τώρα και πρωθυπουργός”.  

Νωρίτερα φτάνοντας στο πολιτικό του γραφείο στο Παγκράτι, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι ώρα για δουλειά και όλα θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε