Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η συμμετοχή στις κάλπες, δεκάδες χιλιάδες νέα μέλη μέσα σε λίγες ώρες

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις σημερινές (17.9.2023) εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου αρχηγού του κόμματος. 

Μέχρι τις 17:15 είχαν ψηφίσει πάνω από 100.000 άτομα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τις 16:30 είχαν εγγραφεί πάνω από 24.000 νέα μέλη. 

Μεγάλη προσέλευση παρατηρείται στα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου στα εκλογικά κέντρα σχηματίζονται ουρές. Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η προσέλευση και στην Κρήτη.

Παράταση ζητά ο Νίκος Παππάς 

«Η συμμετοχή του δημοκρατικού κόσμου ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Ας κάνουμε όλοι τα πάντα, για την ισχυροποίηση της παράταξης», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νίκος Παππάς.

«Θεωρώ αυτονόητο ότι η ΚΕΦΕ θα δώσει παράταση της διαδικασίας, όπου παραστεί ανάγκη», τονίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 8 μ.μ. και πλέον αναμένεται να δούμε εάν θα ληφθεί η απόφαση να παραταθεί η διαδικασία. 

«Βιάστηκαν πολλοί όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα» – Χαμογελαστός ο Τσίπρας στην κάλπη – Ψήφισε τον διάδοχό του

«Μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ανέφερε η γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για να δυναμώσουμε τη φωνή του προοδευτικού κόσμου. Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνώσα Αριστερά», τονίζει η κ. Σβίγκου.

Από νωρίς το πρωί οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν τα μηνύματά τους μετά την προέλευση τους στην κάλπη.

syriza

Έφη Αχτσιόγλου

Στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), ψήφισε η Έφη Αχτσιόγλου λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Κυριακής, για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς [..] Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή, με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια» δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

«Ο Μητσοτάκης μας είπε χθες ότι το σχέδιό του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε. Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα: Από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Αχτσιόγλου.

Νίκος Παππάς

Στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής ψήφισε για τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος για την προεδρία, Νίκος Παππάς. Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι «συμμετέχουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδια του». «Χτίζουμε την παράταξη της νίκης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Νίκου Παππά: 

«Σήμερα ψηφίζουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδιά του. Για να ξεκινήσουμε μια ενωτική πορεία προς το μετασχηματισμό. Μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα χυλό χωρίς λογοδοσία. Μακριά από αντιλήψεις που θέλει ένα κόμμα με κλειστές πόρτες. Κάνουμε τα ανοίγματά μας, χτίζουμε την ανοιχτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας. Χτίζουμε την παράταξη της νίκης».

Στέφανος Κασσελάκης

Στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου ψήφισε για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στην κάλπη μαζί με το σκυλάκι το οποίο μας είχε συστήσει νωρίτερα το πρωί της Κυριακής 17/9 με ανάρτησή του στο Tik Tok.

Τον κ. Κασσελάκη υποδέχθηκαν θερμά τα μέλη του κόμματος, ενώ ο ίδιος συνομίλησε, φωτογραφήθηκε μαζί τους και αντάλλαξε χειραψίες λέγοντας «πάμε να πάρουμε τη χώρα πίσω».

«Πάμε επιτέλους να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε στον τόπο μας» είπε λίγο πριν πάει να ψηφίσει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σε βίντεο που ανέβασε από το σπίτι του, αγκαλιά με τον σκύλο του, απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας τον τρόπο που μπορεί κάποιος να ψηφίσει.

«Έφτασε η μέρα, δώσε μου μισή ώρα από την Κυριακή σου. Δεν χρειάζεται να είσαι 18 χρονών, από 15 και πάνω ψηφίζεις. Δεν χρειάζεται να είσαι μέλος. Βρίσκεις στο vote.syriza.gr το πιο κοντινό σου εκλογικό τμήμα, γράφεσαι επιτόπου, ψηφίζεις και δημιουργείς το μέλλον που θέλουμε. Πάμε επιτέλους να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε στον τόπο μας. Με τη νίκη!» είπε χαρακτηριστικά.

Στέφανος Τζουμάκας

Κάλεσμα προς τα μέλη του κόμματος και κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη, να συμμετάσχει στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για νέο πρόεδρο «για να αλλάξουμε πορεία», απηύθυνε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Στέφανος Τζουμάκας σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας.

Ανέφερε ειδικότερα: «Εχουμε τη δυνατότητα για τη δημιουργία κόμματος πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Για να προτάσσουμε την πολιτική και την οικονομία. Για να απομονώσουμε την αθλιότητα της υποκατάστασης της πολιτικής από τη διαπλοκή και παρασιτικά συμφέροντα. Για να απομονώσουμε φαινόμενα παρακμής, πολιτικού εκφυλισμού και μειοψηφικών πρακτικών στο προοδευτικό κίνημα. Για να αποκαταστήσουμε ξανά την αξιοπιστία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμματος λαϊκού, ως κόμματος εναλλακτικής λύσης».

Και κατέληξε: «Για τη χώρα, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Έχουμε τις δυνατότητες, μας αξίζει, το μπορούμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης: Στήριξη στην Κύπρο, όχι σε στρατιωτική εμπλοκή – Ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη για τη στάση του
Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι απολύτως σαφές ότι η λύση βρίσκεται μόνο στις διπλωματικές πρωτοβουλίες, με σεβασμό πάντα στη Διεθνές Δίκαιο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Μήνυμα Μητσοτάκη για εθνική γραμμή εν μέσω πολέμου: Τα «πυρά» προς τον Σαμαρά και τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ
Με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τους πολυεπίπεδους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή, και την Ελλάδα, η κυβέρνηση «ποντάρει» στο αφήγημα της σταθερότητας και της ομαλότητας της χώρας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Επιμένει ο Δημήτρης Κουτσούμπας ότι πολεμικά drones κατευθύνονταν στην Ελλάδα – «Θέμα ημερών» να γίνουμε στόχος αντιποίνων
«Το Ιράν έχει πει ότι είναι στόχος αντιποίνων όλες οι βάσεις. Είναι θέμα ημερών και όσο εμπλεκόμαστε να γίνουν στόχοι. Οι βάσεις, όχι η Ελλάδα γίνονται στόχος αντιποίνων»
Δημήτρης Κουτσούμπας
138
Ο Δένδιας διαψεύδει τον Κουτσούμπα για τα drones στη Σούδα: Δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση, έχουμε λάβει τα μέτρα μας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στην αποστολή φρεγατών και αεροσκαφών στη Μεγαλόνησο, στη συμμετοχή της «Κίμων», στις εκτιμήσεις για τη Σούδα και τις τουρκικές αντιδράσεις
Νίκος Δένδιας 6
Ντόρα Μπακογιάννη για Κύπρο: Η Ελλάδα κινήθηκε αμυντικά, έβαλε ασπίδα θωράκισης και ξύπνησε την Ευρώπη
Σε συνέντευξή της, η πρώην ΥΠΕΞ και βουλευτής της ΝΔ περιέγραψε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ως «ρευστή και επικίνδυνη» και έκρινε ότι η μόνη διέξοδος μπορεί να προκύψει από παρασκηνιακή συνεννόηση ΗΠΑ–Ιράν, προειδοποιώντας για οικονομικές συνέπειες αν ο πόλεμος παραταθεί
Ντόρα Μπακογιάννη 14
Κυριάκος Μητσοτάκης από Αρσάκειο: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι θωρακισμένη και μακριά από αμφισβητήσεις»
Στην εκδήλωση για την επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και στον ρόλο της Κομισιόν ως «τελικού κριτή» του κράτους δικαίου
Μητσοτάκης στο Αρσάκειο