Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκθέτει ο Καπελέρης στην Βουλή τον Παπακωνσταντίνου: Ποιά λίστα; 10 ονόματα μου έδωσαν να ελέγξω!

Εκθέτει ο Καπελέρης στην Βουλή τον Παπακωνσταντίνου: Ποιά λίστα; 10 ονόματα μου έδωσαν να ελέγξω!

– Αγριος καυγάς με τον Μανώλη Κεφαλλογιάννη
– “Δεν πήρα ποτέ στα χέρια μου καμία λίστα Λαγκάρντ – Από τα 10 ονόματα που πήρα στα χέρια μου δεν είδα ούτε έναν πολιτικό ή άλλος οικονομικός παράγοντας”
– Ήξερε πάντως την ύπαρξη της λίστας – Είπε ότι υπήρχε πρόθεση να συσταθεί ειδική επιτροπή
– Οι καταθέσεις πρωην επικεφαλής του ΣΔΟΕ συνεχίζονται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιώργος Καπελέρης κλήθηκε σήμερα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τις λίστες που κυκλοφορούν αλλά και για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Οσα είπε είναι αποκαλυπτικά και εκθέτουν τον πρώην υπουργό και τότε πολιτικό του προϊστάμενο Γ.Παπακωνσταντίνου. Ο κ.Καπελέρης επι της ουσίας είπε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού πήρε στα χέρια του την λίστα Λαγκάρντ, επέλεξε ο ίδιος ονόματα από την λίστα και δεν την έδωσε ποτέ ολόκληρη στον ίδιο.

“Περί τα τέλη του 2010 ή τις αρχές του 2011, δεν θυμάμαι καλά… – να ξεκαθαρίσω… καμία λίστα δεν μου παραδόθηκε! – και λέω: περί τέλη 2010 ή αρχές 2011 μου παραδόθηκαν κάποια ονόματα από υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για να διενεργήσω έρευνα…”, είπε ο κ. Καπελέρης.

Και συνέχισε: “Μεταξύ αυτού του μικρού αριθμού ονομάτων που μου παραδόθηκαν εμπιστευτικά και ατύπως σε εμένα, και στη συνέχεια από εμένα στο ίδιο τον υπουργό, αυτό που θυμάμαι είναι πως δεν υπήρχε κανένα πολιτικό πρόσωπο ή οικονομικός παράγοντας επώνυμος, τουλάχιστον της τελευταίας 20ετίας. Και αν θυμάμαι καλά, αναφερόταν σε χρήσεις πολύ παλιές. Επαναλαμβάνω από τα 10 ονόματα που είχα πάρει δεν υπήρχε κανένα πολιτικό πρόσωπο και αναφερόταν σε καταθέσεις προ 10ετίας. Πιστεύω πως επελέγησαν άτομα που είχαν υψηλές καταθέσεις. Εγώ δεν είδα πλήρη λίστα.”

Ωστόσο ο κ.Καπελέρης γνώριζε την ύπαρξη της λίστας αφού όπως είπε σε σύσκεψη συζητήθηκε το ενδεχόμενο να συσταθεί επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ.

Νωρίτερα ο κ. Καπελέρης είχε πει: “Σήμερα ιδιωτεύω. Στο ΣΔΟΕ ήμουν από Γενάρη 2010 έως Μάιο 2011. Απουσιάζω δηλαδή περίπου 1,5 χρόνο. Απευθύνθηκα στο ΣΔΟΕ ενόψει της κατάθεσής μου εδώ, στην Επιτροπή Θεσμών, προκειμένου να μου γνωστοποιήσει ποια πολιτικά πρόσωπα ελέγχθηκαν επί των ημερών μου. Η απάντηση της υπηρεσίας ήταν αρνητική, επικαλούμενη το φορολογικό απόρρητο.”

Και συνέχισε: Θα σας πω όσα θυμάμαι…

O καβγάς με τον Κεφαλλογιάνη

Οι τόνοι ανεβηκαν επικίνδυνα όταν άρχισε να του κάνει ερωτήσεις ο Μανώλης Κεφαλλογιάννης.

“Τα ποσά αφορούσαν σε χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ;”, ρώτησε ο βουλευτής και γραμματέας της ΝΔ. “Δεν θυμάμαι.”, απάντησε ο κ. Καπελέρης.

Και τότε άναψαν τα αίματα. Διαβάστε τον διάλογο:

Κεφαλλογιάνης: Εαν νομίζετε ότι απευθύνεστε όχι σε βουλευτές αλλά σε παιδιά της α’ δημοτικού πλανάστε πλάνη οικτρά!
Καπελέρης: Δεν ενθυμούμαι
Κεφαλλογιάνης: ‘Η είστε αφελής ή κοροϊδεύετε εμάς. Εάν δεν μπήκατε στη βάσανο την απάντηση που δώσατε στον κ. Παπακωνσταντίνου, το έγγραφο να το πρωτοκολλήσετε, ή είστε αφελής ή νομίζετε ότι είμαστε εμείς αφελείς. Ένα από τα δύο, διαλέξτε!
Καπελέρης: Μα δεν ενθυμούμαι!
Κεφαλλογιάνης: Μας δουλεύετε;
Καπελέρης: Δεν ενθυμούμαι καν αν τα ποσά ήταν σε ευρώ ή σε δραχμές, αφορούσαν κινήσεις παρελθόντων χρόνων. Δεν θυμάμαι καν σε τι νόμισμα ήταν! Με συγχωρείτε αλλά στέκομαι απέναντι σας με μεγάλο σεβασμό.
Κεφαλλογιάνης: Μα δεν μπήκατε στη βάσανο να δείτε το νούμερο! Πιστεύω πως ο κ. Καπελέρης ήρθε εδώ περισσότερο για να συσκοτίσει παρά για να ρίξει φως στο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμμένος: Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ μου είπε ότι λίστα πολιτικών…

Λίστα Λαγκάρντ: Νόμιμη η αξιοποίησή της, σύμφωνα με ανώτατες εισαγγελικές πηγές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε