Πολιτική

Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία: Κάποιοι αντί για χαβαλέ, να απολογηθούν

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς για την πλάκα που γίνεται όσον αφορά στο θέμα της ίδρυσης της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Παππάς με μια ανάρτησή του στο facebook επιτίθεται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι: «Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας».

Ο κ. Παππάς, θέτει και το εξής ερώτημα: «Το ερώτημα πάντως είναι απλό. Πρέπει να έχει η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

«Διαβάζω στα social media πολλές χιουμοριστικές αναρτήσεις σχετικά με τo Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και, μάλιστα, πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες. Πέραν της πλάκας, όμως, και ασφαλώς πολύ πέρα από τα επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων, οφείλουμε να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με ένα θέμα που βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής κυριαρχίας και της εθνικής μας ασφάλειας.
Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας. Πρέπει όλοι να συμβάλλουν, ώστε, έστω και τώρα, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες προκειμένου και η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί, και σημαντικά έσοδα να διασφαλίσουμε από την αξιοποίηση ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού. Επίσημες ανακοινώσεις κομμάτων δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής και είναι μάλλον λογικό.
Το ερώτημα πάντως είναι απλό. Πρέπει να έχει η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT;»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Κουτσούμπας από Λιτόχωρο: «Η άρχουσα τάξη έχει χωθεί για τα καλά στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
Στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, ο γγ του ΚΚΕ συνέδεσε την ιστορική μνήμη με τη σημερινή συγκυρία, κατηγορώντας κυβέρνηση και ευρωατλαντικά κόμματα για εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ
Δημήτρης Κουτσούμπας
Παύλος Πολάκης για Νικόλα Φαραντούρη στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: «Είναι φελλός, μικρός ήταν στη ΔΑΠ»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσία του ευρωβουλευτή στο 4ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει που δεν τον είχε «ξεφτιλίσει» νωρίτερα
Φαραντούρης και Τσουκαλάς 6
Beef Σδούκου – Αποστολάκη για τους «πελάτες της Δεξιάς»: «Κατάντημα», «Κοινωνικά απομονωμένη η κυβέρνηση»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για τοποθετήσεις που «θύμισαν εποχές των “γερμανοτσολιάδων”», με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι το Μαξίμου επιχειρεί, μέσω διαστρέβλωσης, να αλλάξει την ατζέντα
Σδούκου και Αποστολάκη
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Χωρίς ομιλία Ανδρουλάκη το «κλείσιμο», τη Δευτέρα τα αποτελέσματα για τη νέα Κεντρική Επιτροπή
Μεγάλο ενδιαφέρον για τις νέες ισορροπίες που αναμένεται να δημιουργηθούν στο ανώτατο όργανο του κόμματος - 506 υποψήφιοι για 271 θέσεις
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανανεώθηκε πριν 25 λεπτά
8