Πολιτική

Ενοχλημένη η Θάνου: Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο – Παρέχω την εμπειρία μου στον πρωθυπουργό

Την παρέμβασή της νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου, προκάλεσαν σχόλια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΪ.

«Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, ούτε ζήτησα να μιλήσω ως πολιτικό πρόσωπο. Εχω μια θεσμική θέση στον πρωθυπουργό δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, ούτε κομματικό πρόσωπο», είπε η κυρία Θάνου.

Αναφερόμενη σε σχόλια για τις αρμοδιότητες του πειθαρχικού ελέγχου, τόνισε: «Δίνεται η εντύπωση ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές. Ο πειθαρχικός έλεγχος υπήρχε πάντοτε. Τον ασκούσε ο εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου, ο προϊστάμενος της επιθεώρησης και όλοι οι διευθύνοντες στο κάθε δικαστήριο. Είπε λοιπόν η κυβέρνηση γιατί να μην έχει και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου πειθαρχικό έλεγχο για αυτό και εδόθη στον εκάστοτε πρόεδρο. Δεν εδόθη στη Θάνου ο πειθαρχικός έλεγχος όπως έγινε προσπάθεια να αποδοθεί».
Για την τοποθέτησή της στο Μαξίμου ως νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού, η κυρία Θάνου ανέφερε:

«Είπατε ότι η Θάνου πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού και ο Αθανασίου πήγε που ήταν ανώτατος δικαστής, δεν έχω τίποτα με τον κ. Αθανασίου ήταν συνάδελφος αγαπητός απλώς είμαστε συνδικαλιστικοί αντίπαλοι δεν υπήρξε εχθρός μου. Ο κ. Αθανασίου ως εν ενεργεία ανώτατος δικαστής και πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε και πήγε ως υποψήφιος βουλευτής. Η Θάνου συνταξιοδοτήθηκε κανονικά και ως ελεύθερος Ελλην πολίτης μετά τη συνταξιοδότησή της επέλεξε να πάει αμισθί να παρέχει την εμπειρία και τις γνώσεις στον πρωθυπουργό».

Χαρακτήρισε επίσης ανακριβές το σχόλιο ότι ο κ. Παρασκευόπουλος έχει ασκήσει εκατοντάδες πειθαρχικές διώξεις, αλλά και απαράδεκτα όσα ακούστηκαν κατά της εισαηγγελέως διαφθοράς για το θέμα της Novartis.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου – Μαρινάκης: «Ακραία και τοξική ρητορική»
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση, ακραία και τοξική ρητορική»
Παύλος Μαρινάκης
Ανδρουλάκης για την προ ημερησίας συζήτηση: «Θέλουν να καταπατήσουν τον Κανονισμό της Βουλής – Εγώ την Παρασκευή θα είμαι εκεί»
«Βουτηγμένος στη διαφθορά και αμετανόητος, ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την κατάσταση στην αγορά: Από αύριο η επιδότηση diesel, γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι
Σε ισχύ θα τεθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και το μέτρο του fuel pass στην βενζίνη. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Κυριάκος Μητσοτάκης