Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Εντολή… ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτές: “Ξεχυθείτε” στην επαρχία, μιλήστε με πολίτες

ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία InTime News

Τα πρώτα αποτελέσματα από την δημιουργία του προοδευτικού μετώπου χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα θετικά από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μεγαλώνει η συσπείρωση του κόσμου γύρω από το κυβερνών κόμμα.

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν μάλιστα ότι σε όλες τις τελευταίες εκδηλώσεις στην επαρχία ο κόσμος έχει διπλασιαστεί ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των ανθρώπων που συσπειρώθηκαν γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης αμφισβητεί κάποια ρεπορτάζ που θέλουν τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος να αποδοκιμάζονται με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών. «Αυτά που ακούω εγώ στα καφέ και στα σούπερ μάρκετ είναι “μη τυχόν και έρθουν οι προηγούμενοι”» είπε χαρακτηριστικά.

Με απόφαση της ηγεσίας του κόμματος μάλιστα έχει δοθεί εντολή στους βουλευτές του κόμματος όλο το επόμενο διάστημα να βρίσκονται στην επαρχία και να συνομιλούν με τους πολίτες.

Ο στόχος είναι σαφής:

– αφενός η στήριξη των αυτοδιοικητικών σχημάτων του κόμματος και
–  αφετέρου η  συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της μάχης των ευρωεκλογών.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου το σημαντικότερο είναι ότι στις τοπικές κοινωνίες γίνεται πλέον πολύ σοβαρή συζήτηση με αφορμή τη δημιουργία του μετώπου. Η διαδικασία αυτή μοιραία αναδεικνύει όλες τις θέσεις και τις πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. «Στην πραγματικότητα δηλαδή γίνεται δουλειά πόρτα πόρτα και όχι μέσω των fake news» ισχυρίζονται τα κομματικά στελέχη.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο τα fake news τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι «στο τέλος θα είναι η ΝΔ poy θα τα πληρώσει καθώς στους πολίτες έχει αρχίσει να δημιουργείται η εντύπωση ότι οι περισσότερες ειδήσεις που αφορούν σκάνδαλα τα οποία καταγγέλλει η αντιπολίτευση είναι ψεύτικα».

Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα μια σειρά από ειδήσεις που παραποιήθηκαν και στο τέλος αναδείχθηκε η αλήθεια με αποτέλεσμα οι πολίτες να αναρωτιούνται που βρίσκεται η αλήθεια και που το ψέμα.

Ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα ζήτησε να υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση και απαντήσεις για τα προβλήματα και όχι fake news. «Εγώ πιστεύω στην έντονη πολιτική αντιπαράθεση όταν βασίζεται σε διαφορετικές προγραμματικές προσεγγίσεις» είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές και εναλλακτικά προγράμματα και πάνω στην αντιπαλότητα αυτών των προτάσεων να συζητήσουμε. Όχι, λοιπόν, στη σκανδαλολογία, αλλά να διερευνηθούν και να δώσουμε απαντήσεις για σκάνδαλα τα οποία πραγματικά δημιούργησαν μεγάλες πληγές -που δεν έχουν ακόμα επουλωθεί-  τα προηγούμενα χρόνια, του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού, στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, νομίζω ότι το θέλουμε όλοι. Ας αφήσουμε την δικαιοσύνη, που για πρώτη φορά μπορεί μετά από χρόνια να κινείται με λυμένα τα χέρια, να διερευνήσει τα πάντα και να μην προσπαθούμε να δημιουργούμε συμψηφισμούς, ψεύτικη εικόνα, να αμολάμε μελάνι σαν το χταπόδι για να κρύψουμε τις μεγάλες ευθύνες του δικομματισμού είτε αυτός είχε στην κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία είτε το ΠΑΣΟΚ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις