Πολιτική

Επανήλθαν τα αυξημένα μέτρα για τον κορονοϊό στην Βουλή

Επανέρχονται στην Βουλή τα αυξημένα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωση του κορονοϊού  με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Με την έναρξη των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων, μετά τις διακοπές του δεκαπενταύγουστου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Μάξιμος Χαρακόπουλος ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Προέδρου της Βουλής «επανέρχονται τα αυξημένα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στην λειτουργία της Βουλής».

Ειδικότερα, οι συνεδριάσεις είτε της Ολομέλειας είτε των επιτροπών που φιλοξενούνται στην αίθουσα της Ολομέλειας θα επιτρέπονται να είναι παρόντες έως 60 βουλευτές κατά αναλογία των κοινοβουλευτικών ομάδων. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους εντός της Βουλής και των βουλευτών κατά των συνεδριάσεων είτε στην Ολομέλεια είτε στις επιτροπές.

Οι βουλευτές στην αίθουσα της Ολομέλειας θα πρέπει να κάθονται στα έδρανα με πράσινη σήμανση. Δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στο κτήριο της Βουλής και στα γραφεία των κοινοβουλευτικών ομάδων και των βουλευτών, παρά μόνο συνεργατών βουλευτών, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη ξεκινούν προαιρετικά μοριακά τεστ από τον ΕΟΔΥ για όλους του βουλευτές, υπαλλήλους της Βουλής, συνεργάτες βουλευτών, της Φρουράς της Βουλής και των κοινοβουλευτικών συντακτών, που θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δικιά μας έξοδος από μία Ελλάδα χαμηλών προσδοκιών σε εκείνη των μεγάλων διεκδικήσεων»
«Το Μεσολόγγι», όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «μας καλεί συνεπώς να σκεφτούμε ότι η ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένες, είναι ζωντανοί οργανισμοί που χρειάζονται φροντίδα, κάτι που σημαίνει και συμμετοχή και ευθύνη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
7
Αλέξης Τσίπρας για επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου: «Ο σύγχρονος πατριωτισμός που οφείλουμε να οικοδομήσουμε δεν είναι λόγια»
Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του επισημαίνει πως  «Η Έξοδος του...
Ο Αλέξης Τσίπρας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε νέο βίντεο μέσα από τη δικαστική αίθουσα: «Αστυνομικοί άσκησαν βία στον Πάνο Ρούτσι»
Στην ανάρτησή της, η ίδια επισημαίνει ότι ως συνήγορος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εντολέα της και να καταγγέλλει παραβιάσεις, κάνοντας λόγο για «συντεταγμένη επιχείρηση» σπίλωσης τόσο των γονέων όσο και των συνηγόρων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου