Πολιτική

Επίκαιρη ερώτηση Κεγκέρογλου στον Τσίπρα για την κατάργηση του ΕΚΑΣ

Στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θέτει το θέμα της κατάργησης του ΕΚΑΣ αλλά και την εξάμηνη αναδρομική επιστροφή του με επίκαιρη ερώτηση που του κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο βουλευτής ζητά «να πάρετε πίσω την κοινωνικά ανάλγητη απόφαση για κατάργηση του ΕΚΑΣ» σημειώνοντας πως «το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ήταν μια κορυφαία πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ για την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους που δημιούργησε» και αποτελούσε «ανάσα ζωής σε 400.000 περίπου χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους».

Ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου μάλιστα ασκεί κριτική στον Πρωθυοπουργό λέγοντας πως «η Κυβέρνηση σας, αντί της 13ης σύνταξης που υποσχέθηκε, ως αντιπολίτευση στους συνταξιούχους κάτω των 700€, επέβαλλε από τον Σεπτέμβρη αύξηση των εισφορών για την παροχή υγείας και στη συνέχεια αποφάσισε την κατάργηση του ΕΚΑΣ» και προσθέτει πως «υπογράψατε ότι από τον Μάρτιο του 2016, ξεκινά η σταδιακή κατάργηση με την μείωση του αριθμού των δικαιούχων κατά 20%, δηλ. κατά 80.000 περίπου» αλλά «επειδή με την αλλαγή των εισοδηματικών ορίων, την οποία αποφασίσατε, το Υπουργείο Εργασίας ζητά πίσω το ΕΚΑΣ έξι μηνών από χιλιάδες δικαιούχους, που δεν θεωρούνται πλέον από εσάς χαμηλοσυνταξιούχοι».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ερωτά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «τι σας οδήγησε στην κοινωνικά ανάλγητη απόφαση της κατάργησης του ΕΚΑΣ; Προτίθεστε, τουλάχιστον, να μεταθέσετε την εφαρμογή των νέων εισοδηματικών ορίων και να μην ζητήσετε πίσω τα ήδη καταβληθέντα στους χαμηλοσυνταξιούχους;»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
32
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21