Πολιτική

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ – «Βαθιά ανησυχία για την κλιμακούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή»

Δεσμεύτηκαν να καταβάλουν κοινές προσπάθειες για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης

O υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε το Σάββατο (14.06.2025) τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκηπα Faisal bin Farhan Al Saud για τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

«Και οι δύο εξέφρασαν βαθιά ανησυχία για την κλιμακούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και δεσμεύτηκαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση της περιφερειακής ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη στο X.

Ακόμη, «συμφώνησαν ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και δεσμεύτηκαν να καταβάλουν κοινές προσπάθειες για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στις κυβερνητικές πηγές – «Η απόλυτη πλειοψηφία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 75»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά σημείο προς σημείο σε όσα ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη ψηφοφορία για τον ΟΠΕΠΕΠΕ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Nικήτας Κακλαμάνης: «Ποιο πραξικόπημα» – Οι απαντήσεις στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης στην χθεσινή ψηφοφορία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο πρόεδρος της Βουλής ερωτηθείς γιατί ο ίδιος δεν ψήφισε είτε δια ζώσης είτε με επιστολική ψήφο και εάν σημαίνει κάτι αυτό απάντησε... «Αυτά είναι σαχλαμάρες»
Ο Νικήτας Κακλαμάνης 66