Πολιτική

Επιμένει ο Τόμσεν για μέτρα 8 δις ευρώ! – Αν θέλετε μείωση του χρέους μόνο με νέο Μνημόνιο

- Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτημα για τις υποκλοπές και τα Wikileaks
- Αν θέλετε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% πρέπει να πάρετε μέτρα 8 δις
- Ναι σε μείωση του χρέους σε διάστημα 2 ετών αλλά με νέο Μνημόνιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέες βόμβες από τον Πολ Τόμσεν, ο οποίος σε συνέντευξή Τύπου επανέλαβε την θέση του για μέτρα 8 δις αν θέλουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ αλλά είπε και κάτι άλλο: Ο κ. Τόμσεν τάχθηκε υπέρ της μείωσης του δημοσίου χρέους, επισημαίνοντας ότι κατ΄ανάγκην δεν χρειάζεται να γίνει όλη εφάπαξ, αλλα σταδιακά στη διάρκεια δύο ετών και η μείωση να συνδεθεί με ένα πρόγραμμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ ανέφερε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει πετύχει η Ελλάδα είναι πρωτοφανής για παγκόσμια δεδομένα. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι οι στόχοι του προγράμματος που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, δεν είναι ρεαλιστικοί.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε την ανάγκη να μειωθεί το αφορολόγητο όριο σταδιακά, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η υπερφορολόγηση των υψηλότερων εισοδημάτων.

Παράλληλα, δεν μπορεί να συνεχιστεί η μείωση των δαπανών εκείνων που έχουν οδηγήσει σε φαινόμενα “νοσοκομεία να μην έχουν σύριγγες και τα λεωφορεία καύσιμα, για να κινηθούν”.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Γρατσία σε Άδωνι Γεωργιάδη: Στοχευμένη η επίθεση στη Μαρία Καρυστιανού, καλοδεχούμενος ο έλεγχος στο ιατρείο της
Η δικηγόρος και στενή συνεργάτις της Μαρία Καρυστιανού απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει αν στο ιατρείο της προέδρου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» υπάρχει μηχάνημα βιοανάδρασης
Μαρία Καρυστιανού και Μαρία Γρατσία
Κομισιόν για αγροτικές επιδοτήσεις: «Αποφασιστικά μέτρα από την Ελλάδα» – Τι  λέει μετά το δημοσίευμα του Politico
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει ότι η επιστολή αποτελεί μέρος της συνήθους διαδικασίας ελέγχου – «Πολύ εποικοδομητική» η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βλάχος και Μαρκόπουλος «σφάχτηκαν» για τους δανειολήπτες: «Είμαστε εκτός πραγματικότητας» – «Ήρθατε να ξεπετάξετε την ερώτηση ενός “παράξενου” βουλευτή»
Αιχμές από τον βουλευτή της ΝΔ για την κυβερνητική πολιτική - «Είμαστε στην ίδια πλευρά της βάρκας», απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών
Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιώργος Βλάχος, Νέα Δημοκρατία 12
Κόντρα Κεραμέως και ΠΑΣΟΚ για το επίδομα ανεργίας: «Λήξαν το θέμα, καμία περικοπή» – «Προσωπική θέση του Μαρινάκη»
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έβαλε τέλος στα σενάρια για αλλαγές στο βοήθημα και πέρασε στην αντεπίθεση με «καρφιά» για τα εσωκομματικά της Χαριλάου Τρικούπη
Νίκη Κεραμέως