Πολιτική

Επιμένει ο Βούτσης στη δημοσιοποίηση “πόθεν έσχες” ανώτατων και ανώτερων δικαστικών λειτουργών

Να δημοσιοποιούνται οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ανώτατων και ανώτερων δικαστικών λειτουργών, επιμένει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος μίλησε σήμερα στην Ολομέλεια κατά την συνεδρίαση ψήφισης του Προϋπολογισμού της Βουλής για το οικονομικό έτος 2016.

«Η διαφάνεια και η ανάρτηση των δηλώσεων των 300 του Κοινοβουλίου, αποτελεί κατάκτηση για το πολιτικό σύστημα», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας, ταυτοχρόνως, πως δεν πρέπει να υπάρχει ανισότητα ως προς την αντιμετώπιση των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες».
Ο κ. Βούτσης, πάντως, διευκρίνισε πως «σε καμία περίπτωση η πρότασή του αυτή για δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των δικαστών, δεν αφορά στους Πρωτοδίκες.
Το έναυσμα για το σχετικό σχόλιο του Προέδρου της Βουλής έδωσε η επιστολή που απηύθυναν έξι δικαστικές Ενώσεις προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με την οποία ζητούν να μην ισχύσει για εκείνους το μέτρο της δημοσιοποίησης των δηλώσεων της περιουσιακής τους κατάστασης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ