Συμβαίνει τώρα:
Χάος στην Κηφισίας λόγω τροχαίου ατυχήματος
Πολιτική

Επίθεση από τα τουρκικά ΜΜΕ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Δικό μας έδαφος το Αγαθονήσι γράφει ο Τουρκικός Τύπος

Στο μάτι των Τούρκων μπήκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το μήνυμα που έστειλε από το Αγαθονήσι και ενόχλησε την Άγκυρα. Τουρκικό έδαφος που ανήκει στον δήμο Αϊδινίου το Αγαθονήσι, γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ένα προς ένα τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολούνται με την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Αγαθονήσι και Λειψούς.

Από την Yeni Safak μέχρι την Sozsu, τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για τουρκικά εδάφη υπό ελληνική κατοχή και με ακριβώς το ίδιο κείμενο γράφουν: «Πρόκληση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας προς την Τουρκία. Επισκέφθηκε τη νήσο Εssek ( Αγαθονήσι) που ανήκει στο νομό Αϊδινίου! Η Σακελαροπούλου πήγε με ελικόπτερο στο τουρκικό αυτό έδαφος».

sakellaropoulou yenisafak

Θερμή υποδοχή στους Λειψούς

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τους Λειψούς, όπου συνάντησε τα 100 παιδιά που φοιτούν στα σχολεία και συζήτησε μαζί τους για την καθημερινότητα στο ακριτικό νησί.

katerina leipsoi

Επισκέφθηκε επίσης το οινοποιείο και το τυροκομείο του νησιού και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους.

katerina leipsoi

Στη συνέχεια μετέβη στο σκάφος Aegean Explorer του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» όπου ενημερώθηκε για τη δημιουργία του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής του Αιγαίου. Κατά την παραμονή της στο νησί, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε και τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Click4More Σακελλαροπούλου από το Αγαθονήσι: Η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Λειψών από τον δήμαρχο. Όπως είπε μεταξύ άλλων από τους Λειψούς έχει όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Η κα Σακελλαροπούλου αποθέωσε τους κατοίκους για τις οικολογικές τους ευαισθησίες αφού ο δήμος των Λειψών είναι ανάμεσα στους δήμους της χώρας με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανακύκλωσης.

«Με συγκινεί η βαθιά σας σχέση με τη γη και τη θάλασσα. Δεν παρατήσατε τα χωράφια σας ακαλλιέργητα, δεν αφήσατε τις βάρκες σας δεμένες, δεν εγκαταλείψατε την κτηνοτροφία. Σε αυτή την ακριτική γωνιά του Αιγαίου μας, γίνατε κι εσείς πολυμήχανοι Οδυσσείς, αξιοποιώντας τις εξαιρετικές φυσικές συνθήκες του νησιού και την παραγωγική του παράδοση. Έχετε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τυροκομική μονάδα, ένα οινοποιείο-πρότυπο, με βραβευμένο μάλιστα κρασί, από τη σπάνια ποικιλία των αμπελώνων του. Και κυρίως έχετε σχολείο, γυμνάσιο-λύκειο, δημοτικό και νηπιαγωγείο, δασκάλους με μεράκι, παιδιά διψασμένα για γνώση, που προχωρούν και αριστεύουν», είπε η Πρόεδρος.

katerina leipsoi

Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Αγαθονήσι και από εκεί έστειλε μήνυμα στην Τουρκία που μάλλον ενόχλησε πολύ τους γείτονές μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Ξεκόβω κάθε συζήτηση για πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό – Έχουμε υπόψιν μας και άλλα μέτρα στήριξης
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε ευθέως το ενδεχόμενο παράτασης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή με επιπτώσεις τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ελληνική οικονομία, λέγοντας ότι η χώρα πρέπει «να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 95
Σήκωσε το γάντι ο Σαμαράς και χαρακτήρισε το Μητσοτάκη «ερασιτέχνη εφησυχασμένο» – «Αδικείτε τον εαυτό σας» η απάντηση Παπασταύρου
«Θα μου κάνει εμένα μαθήματα η μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία» διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός - Αντιπαράθεση με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Αντώνης Σαμαράς
82
Σκανδαλίδης για διεύρυνση ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΔ με τα παπαγαλάκια της προσπάθησε να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια για δύο αστοχίες»
Ο επικεφαλής της Επιτροπής επιχείρησε να κλείσει τα εσωτερικά μέτωπα και επανέλαβε ότι το πολιτικό διακύβευμα για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι η συγκρότηση προοδευτικής εναλλακτικής απέναντι στη ΝΔ
Κώστας Σκανδαλίδης, ΠΑΣΟΚ