Πολιτική

Επίθεση Φορτσάκη σε Φίλη: “Δεν έχει καταλάβει σε ποιο Υπουργείο είναι”

Στον υπουργό παιδειας, Νίκο Φίλη, αναφέρθηκε ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή. "Ο κ. Φίλης δεν έχει καταλάβει σε ποιο υπουργείο βρίσκεται. Δεν εχει καταλάβει ποια ειναι η θέση που έχει αναλάβει".

Όπως είπε στη Βουλή ο Θεόδωρος Φορτσάκης, το εκπαιδευτικό προσωπικό χρειάζεται ενίσχυση προσωπικού. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε την άμεση κατάργηση του 23% και να δημιουργηθούν συνέργειες μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής παιδείας.

Τόνισε ακόμη πως πρέπει να καταπολεμηθεί η παραπαιδεία, να γίνουν εξετάσεις σε γνωστικό αντικείμενο και ζήτησε την προστασία του ασύλου στα πανεπιστήμια και να συνδεθούν με την αγορά εργασία εργασίας.

Σημείωσε ακόμη πως πρέπει να μην κομματικοποιηθουν οι πρυτανικές εκλογές, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην κατάσταση που υπάρχει στην Παιδεία.

Πρότεινε, τέλος, να σταματήσουν οι αποσπάσεις και να τοποθετηθούν στη διοίκηση αξιοκρατικά οι εκπαιδευτικοί.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Άλλο να υπηρετείς τον λαό, και άλλο να συντηρείς τη διαφθορά»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ απορρίπτουν ως επικοινωνιακή διαχείριση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιχμή το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
Φάμελλος, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τα πρόχειρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και νέο άνεμο
Νίκος Ανδρουλάκης 8
Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή: Τι ισχύει στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
«Θα εισηγηθώ προς συζήτηση στον δημόσιο διάλογο το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτή, με αντικατάσταση του Υπουργού στη Βουλή από τον πρώτο επιλαχόντα για όσο συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο, και με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου του Βουλευτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός
υπουργικό συμβούλιο