Πολιτική

Επίθεση Κουτσούμπα σε ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος άλλος θα μπορούσε να φέρει το τρίτο μνημόνιο;

Κάλεσμα «σε όλους όσοι βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο» και «έχουν τη διάθεση να συγκρουστούν με τη μοιρολατρία και τις μειωμένες απαιτήσεις», αλλά ιδιαίτερα στον κόσμο «που αισθάνεται ακόμα "αριστερός", που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες αριστερόστροφες δυνάμεις και σήμερα δυσανασχετεί, να κάνει το βήμα τώρα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ» απηύθυνε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας από το βήμα του 42ου φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» που γίνεται στο πάρκο Τρίτση.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «δεν αλλάζει η κατάσταση μόνο με τη δυσφορία και τις δικαιολογίες γι’ αυτή την κυβέρνηση» αλλά πρέπει «να βαδίσουμε τώρα μαζί, για να ζωντανέψει η ελπίδα, η αισιοδοξία».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην, σε δυο χρόνια, συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής του ΚΚΕ, είπε ότι αυτό κάνει το κόμμα να είναι το «πιο νέο κόμμα», γιατί «αυτό που πρεσβεύει στις σχέσεις ιδιοκτησίας, σε όλες τις κοινωνικές σχέσεις, συνολικά στην κοινωνική οργάνωση είναι το νέο, αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για όλη την ανθρωπότητα».

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και επιλέχτηκε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υλοποίησης των δεσμεύσεων των μνημονίων, των επιταγών του κεφαλαίου, των κατευθύνσεων της ΕΕ, των αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Με δυο λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ, γιατί σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, κατέχει καλύτερα από τις παραδοσιακές αστικές πολιτικές δυνάμεις, την τέχνη της εξαπάτησης και χειραγώγησης του λαού».

«Ποιος άλλος θα μπορούσε να φέρει το τρίτο μνημόνιο;» αναρωτήθηκε από το βήμα του Φεστιβάλ ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και συνέχισε. «Ποιος άλλος θα μπορούσε να εγκαταστήσει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, να παρακαλά για την ίδρυση νέας Νατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο; Ποιος θα μπορούσε καλύτερα να διαφημίζει τη βάση της Σούδας στους Αμερικάνους ως την πλέον κατάλληλη για τις επεμβάσεις τους στην περιοχή; Ποιος άλλος θα μπορούσε να βάλει την οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση; Ποιος άλλος θα είχε το θράσος να βγάζει τρελούς τους χιλιάδες συνταξιούχους και να τους λέει ότι δεν βλέπουν καλά τι μπαίνει πλέον στην τσέπη τους, ισχυριζόμενοι ως κυβερνώντες ότι δεν μείωσαν τις συντάξεις τους, δεν πετσόκοψαν τα επιδόματά τους; Ποιος άλλος θα μπορούσε να βαφτίζει τις ιδιωτικοποιήσεις, “αξιοποιήσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον”;»

Και συμπλήρωσε: «Η πολιτική εξαπάτηση καλά κρατεί και συνεχίζει ακάθεκτη από τους εγκάθετους του κεφαλαίου, των γερακιών του κουαρτέτου, αλλά εκλεγμένους δυστυχώς από τον “πάντα ευκολόπιστο” και “πάντα προδομένο” λαό…»

Κατά τον κ. Κουτσούμπα «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και επιλέχτηκε να είναι στην πρώτη γραμμή για το γονάτισμα των εργαζομένων, για τη διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην απέναντι όχθη, στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή της σαπίλας του καπιταλισμού, στον αγώνα για την νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρά πυρά Κωνσταντοπούλου κατά κυβέρνησης: «Το απόστημα του παρακράτους διαφθοράς θα σπάσει, το υπόσχομαι»
«Κύριε Μητσοτάκη, αυτοί σας μείνανε: οι Βορίδηδες, οι Φλωρίδηδες, οι Γεωργιάδηδες, οι Σεβαστίδηδες και με αυτούς προσπαθείτε να πλήξετε τους καθαρούς ανθρώπους» αναφέρει
Ζωή Κωνσταντοπούλου 7
Δημοσκόπηση Interview: 12,2% το προβάδισμα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, 29% αναποφάσιστοι και άλλο κόμμα, «πάνω» ο Τσίπρας, «πέφτει» η Καρυστιανού
Όπως προκύπτει από τη σύγκριση με τα προηγούμενα ευρήματα της δημοσκόπησης της Interview, η ΝΔ καταγράφει μείωση των ποσοστών της κατά 2,3% και το ΠΑΣΟΚ αύξηση κατά 0,3%
Εκλογές 81
Τάσος Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση ασυλίας μου, η δικογραφία περιλαμβάνει αβάσιμες εικασίες
Στη Βουλή διαβιβάστηκε η τρίτη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται το όνομα του βουλευτού Σερρών, με τις εισαγγελικές αρχές να ζητούν τη διερεύνησή του για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος
Τάσος Χατζηβασιλείου 28
Παύλος Μαρινάκης για εκλογές: «Ιερός ο σταυρός προτίμησης, λάθος κάθε σκέψη υποβάθμισής του»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τα σενάρια λίστας και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις επόμενες κάλπες, επιμένοντας παράλληλα στην ενισχυμένη αναλογική
Παύλος Μαρινάκης