Πολιτική

Επίθεση κυβέρνησης σε ΝΔ για τα μάτια μιας μετακλητής

«Αυτοί που, τον τελευταίο καιρό, καταβάλλουν μια συστηματική προσπάθεια να κάνουν το "άσπρο μαύρο", διαψεύδονται, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, από τις ίδιες τις πράξεις τους» τονίζουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», για την Attica Bank.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικότερα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στενή συνεργάτης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα φέρεται να υπηρετούσε παράλληλα, τόσο ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του τότε αναπληρωτή υπουργού, όσο και ως μέλος του ΔΣ της Attica Bank και στέλεχος της τράπεζας και, μάλιστα, σε θέση αυξημένης ευθύνης.

«Ταυτόχρονα» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές «σε ό,τι αφορά την ίδια, εγείρονται ερωτηματικά για την επιστημονική της επάρκεια και, ενδεχομένως, για τη νομιμότητα των τίτλων σπουδών που παρουσιάζει στο βιογραφικό της και βάσει των οποίων πιστοποιήθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος και διορίστηκε στην συγκεκριμένη θέση μετακλητής υπαλλήλου».
Και θέτουν το ερώτημα: «Αλήθεια, ο κ. Σταϊκούρας, η τότε διοίκηση της Attica Bank, οι αρμόδιοι φορείς της ΤτΕ, είχαν ελέγξει την πληρότητα και τη νομιμότητα των στοιχείων αυτών; Η μήπως όταν αφορά τα “δικά μας παιδιά”, τέτοιες λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία;»

Κατόπιν αυτών, οι πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι «αυτοί που, τον τελευταίο καιρό, καταβάλλουν μια συστηματική προσπάθεια να κάνουν το άσπρο μαύρο, διαψεύδονται, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, από τις ίδιες τις πράξεις τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στους Financial Times: H Ευρώπη δεν μπορεί να αποδεχθεί καμία μορφή πληρωμής στα Στενά του Ορμούζ
Για τις σχέσεις Ελλάδας -Ισραήλ ο πρωθυπουργός, αφού υπογράμμισε ότι αποτελούν μια σταθερή επιλογή εξωτερικής πολιτικής που υιοθέτησαν και προηγούμενες κυβερνήσεις
Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον δημοσιογράφο Gideon Rachman για το podcast "The Rachman Review"
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με την άρση της ασυλίας της ανοίγει η οδός της ποινικής διερεύνησης των πράξεών της
«Η βουλευτική ασυλία δεν δόθηκε από τον Συνταγματικό νομοθέτη ως ιδιαίτερο προνόμιο συγκάλυψης ποινικών αδικημάτων σε βάρος πολιτών αλλά ως προστασία του βουλευτή για πράξεις συνδεόμενες με τα καθήκοντά του»
Ζωή Κωνσταντοπούλου 9
Η Μαρία Καρυστιανού ανοίγει τα χαρτιά της: Η παρουσίαση του κόμματος, η ελπίδα και ο συμβολισμός της Θεσσαλονίκης
Το τελευταίο διάστημα η Μαρία Καρυστιανού είχε αφήσει να φανούν οι προθέσεις της, τόσο μέσα από δημόσιες αναρτήσεις όσο και μέσω επαφών και συναντήσεων
Μαρία Καρυστιανού 47
Αλέξης Τσίπρας για το νέο κόμμα: «Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» - Οι εκπλήξεις στο Θησείο, η Μπαρτσελόνα και η μουσική του Κραουνάκη
Για την εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται σε πυρετώδεις ετοιμασίες εκατοντάδες εθελοντές
Αλέξης Τσίπρας 24