Πολιτική

Επίθεση ΝΔ σε Παππά για τα πόθεν έσχες: «Υπόλογος και βαριά εκτεθειμένος»

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά και τη ΝΔ αναφορικά με το θέμα του ελέγχου πόθεν έσχες των καναλαρχών και το αίτημα εξαίρεσής τους.

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Παππάς, ο Υπουργός που φιλοδοξούσε να γίνει τροχονόμος της διαπλοκής, δεν μπορεί να κατασκευάζει και να απευθύνει σε άλλους ανύπαρκτα ερωτήματα. Προφανώς οι καναλάρχες υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες και αυτό είναι δεδομένο. Οφείλει, όμως και ο ίδιος να απολογηθεί γιατί δεν ελέγχθηκαν και δεν ήρθαν στη Βουλή – όπως επιβαλλόταν και όπως επίμονα ζητούσε η Νέα Δημοκρατία – τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών. Οφείλει, προπάντων, να εξηγήσει πως και γιατί έγιναν δεκτά ως εγγύηση για τη συμμετοχή του εκλεκτού τους κ. Καλογρίτσα, τα βοσκοτόπια της Ιθάκης τα οποία ανήκουν σε άλλο. Ας καταλάβει, επιτέλους, ότι δεν μπορεί να παρακάμψει τις ευθύνες του, για το σκάνδαλο που έστησε με τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις του για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν μπορεί πλέον να εξαπατήσει κανένα. Είναι υπόλογος και βαριά εκτεθειμένος».

Νωρίτερα, ο κ. Παππάς δήλωνε:  «Οι ιδιοκτησίες των καναλιών ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής. Ζητούν -με προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ στο ΣτΕ- να εξαιρεθούν οι ίδιοι και τα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεών τους από τον έλεγχο του πόθεν έσχες τους. Πρόκειται για μια ενέργεια πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό. Πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη από τη μη πληρωμή τέλους συχνοτήτων και του φόρου διαφήμισης. Μεγαλύτερη και από τις σκανδαλώδεις αντισυνταγματικές παρατάσεις λειτουργίας που εξασφάλιζαν κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.
«Περιμένουμε να μας εξηγήσουν με ποια λογική θα υποχρεούται σε έλεγχο πόθεν έσχες ο κάθε ένας από τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα κανάλια, αλλά θα εξαιρούνται οι κατά τεκμήριο βαθύπλουτοι επιχειρηματίες-καναλάρχες, καθώς και τα πλουσιοπάροχα αμειβόμενα μεγαλοστελέχη τους» σημειώνει ο κ. Παππάς και διερωτάται: «Τι θέλουν να κρύψουν; Γιατί χρειάζονται αυτό το σκοτεινό πέπλο;»
Τέλος, χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ “Ηχώ των Καναλαρχών”, την καλεί «να τοποθετηθεί άμεσα σχετικά με τη νέα απαίτηση των επιχειρηματιών-φίλων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Ανταπαντώντας στην ανακοινωση της ΝΔ ο κ. Παππάς δήλωσε:

«Η ΝΔ είναι η διαχρονική ηχώ των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών. Είναι υπόλογη για το χάος των τελευταίων 27 ετών και για τις τεράστιες απώλειες εσόδων του δημοσίου. Για πρώτη φορά και μετά τη γενικευμένη κατακραυγή σύρεται στο αυτονόητο. Τα υπόλοιπα είναι περσινά ξινά σταφύλια. Οι δε ιδιοκτησίες των καναλιών θα πρέπει άμεσα να αποσύρουν τη σχετική προσφυγή στο ΣτΕ.

Να αποδεχθούν ότι υποχρεούνται στη διαφάνεια στην οποία υποχρεούνται ακόμα και απλοί δημόσιοι λειτουργοί, ακόμα και οι απλοί δημοσιογράφοι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 33
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 219