Πολιτική

Εσωκομματικός εξάψαλμος για το Μέγαρο Μουσικής – Ζητούν να κλείσει

«Ας μείνει και λίγο κλειστό το Μέγαρο Μουσικής. Ας αναλάβουν αυτοί που διοικούν την ευθύνη» δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουπλής.

Τις ενστάσεις των βουλευτών των κομμάτων της αριστεράς και του ΛΑΟΣ, για την αποπληρωμή του δανείου των 95 εκατ. ευρώ του Μεγάρου Μουσικής από το ελληνικό δημόσιο και την προτροπή για απόσυρση της προκλητικής ρύθμισης, υιοθέτησαν σήμερα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Ας μείνει και λίγο κλειστό το Μέγαρο Μουσικής. Ας αναλάβουν αυτοί που διοικούν την ευθύνη» δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουπλής, τονίζοντας πως η συγκυρία δεν ενδείκνυται γι’ αυτή τη ρύθμιση. «Από την μια λέμε στον κόσμο να κόψει και από την άλλη χαρίζουμε χρήματα» πρόσθεσε. «Η εγγύηση των 100 εκατ. του 2004 πληρώθηκε από το δημόσιο; Η εγγύηση είχε γίνει με νόμο; Γιατί να γίνει τώρα;» αναρωτήθηκε με νόημα.

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση, την συγκεκριμένη συγκυρία, δημιουργεί απορίες και προβλήματα. Να την ξαναδείτε τη ρύθμιση και να το συζητήσουμε στη δεύτερη ανάγνωση» δήλωσε και ο Ανδρέας Μακρυπίδης. «Δεν υπάρχουν μόνον αυτές οι επιλογές.
 
Υπάρχουν και άλλες…» δήλωσε και ο Βαγγέλης Παπαχρήστος. Απαντώντας εκ μέρους της Κυβέρνησης ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης  Κουσελάς – στην ίδια γραμμή με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου – δήλωσε πως το δημόσιο είναι υποχρεωμένο να πληρώσει, καθ’ ότι είναι εγγυητής στο δάνειο που συνήψε το Μέγαρο με την Εθνική Τράζεπα, και παρατήρησε με έμφαση…: «Εάν δεν πληρώσει, τότε δεν θα μπορέσει να λάβει πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας και ουσιαστικά θα κλείσει. Αυτό θέλετε; Και το δημόσιο να συνεχίσει να πληρώνει και να φτάσουμε σε αυτό το ρεζίλι; Γιατί για ρεζίλι θα πρόκειται».

Παράλληλα επανέλαβε πως από πέρυσι μειώθηκε κατά 50% η επιχορήγηση του από το Ελληνικό Κράτος, συνδέοντας αυτή την εξέλιξη με την αδυναμία που δηλώνει το Μέγαρο Μουσικής να πληρώνει τις δόσεις του δανείου.
«Να το κάνετε με Υπουργική Απόφαση, αν θέλετε να δώσετε λεφτά. Γιατί να νομοθετεί η Βουλή γι’ αυτό; Θα το ψηφίσουν οι βουλευτές σας;» έθεσε το ερώτημα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες, δεν υποχρεώνουμε κανέναν να έρθει στον διάλογο
«Το πεδίο είναι ανοιχτό για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση και να καταλήξουμε και σε συγκεκριμένα συμπεράσματα», τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο ραντεβού με τους 25 αγρότες και κτηνοτρόφους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τους αγρότες 27
Αυτοί είναι οι 25 αγρότες που θα συναντήσουν τον Μητσοτάκη στις 15:00 - Εκπροσωπούν 14 μπλόκα και οργανώσεις από όλη τη χώρα
Στο Μέγαρο Μαξίμου θα δώσουν το παρών εκπρόσωποι 14 μπλόκων και αγροτικών οργανώσεων από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη
Μπλόκα αγροτών 50