Πολιτική

“Εθνικές εκλογές στις 26 Μαΐου στην Ελλάδα – Τσίπρας: Νέος Ανδρέας Παπανδρέου;”

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα κινούν διεθνές ενδιαφέρον με μερίδα των ξένων ΜΜΕ, όπως η ιταλική εφημερίδα “Il Manifesto” να προβλέπουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαΐου.

Σε αναλυτικό άρθρο της, το οποίο φέρει τον τίτλο “Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στον πειρασμό να πάει σε εκλογές τον Μάιο”, η ιταλική εφημερίδα γράφει ότι “η Ελλάδα μπορεί, στα χνάρια της Ισπανίας, να πάει σε πρόωρες εκλογές. Η ημερομηνία μπορεί να είναι εκείνη της 26ης Μαΐου και η απόφαση ενδέχεται να έχει ήδη ληφθεί από τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του”.

[read4more]

Σύμφωνα με την “Il Manifesto”, “υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εκπλήξει τους πάντες και θα εξαντλήσει την τετραετία μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά υπερισχύει η άποψη ότι, τελικά, θα οργανωθεί μια μεγάλη ”εκλογική ημέρα” στα τέλη Μαΐου”.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποφασίσει να εκμεταλλευθεί τη δύσκολη στιγμή που διανύουν, στη φάση αυτή, τα μικρότερα κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής”.

“Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θέλει να γίνει και ο πολιτικός κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου”, γράφει η “Il Manifesto”, ενώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως τα κοινωνικά μέτρα τα οποία εφαρμόζει (αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων) θα τη βοηθήσουν να καλύψει την διαφορά με τη συντηρητική παράταξη, όπως αυτή αποτυπώνεται σε κάποια γκάλοπ.

“Ο Αλέξης Τσίπρας, φυσικά, δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του μέχρι το τέλος, στοχεύοντας στον αιφνιδιασμό και στην έκπληξη για να αφαιρέσει την πολιτική πρωτοβουλία από τους αντιπάλους του”, καταλήγει η ιταλική εφημερίδα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη δημοσιογράφο Βασιλική Πολύζου για συκοφαντική δυσφήμηση
Η προσφυγή συνδέεται με δηλώσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι ισχυρισμοί της ενάγουσας για συνεργασία και ανεξόφλητα τιμολόγια περίπου 16.000 ευρώ
Ζωή Κωνσταντοπούλου 7
Γιώργος Γεραπετρίτης από Γενεύη: «Σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στα υπό ρωσική κατοχή εδάφη
Στην 61η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο ΥΠΕΞ ζήτησε στήριξη του θεσμού εν μέσω κρίσης ρευστότητας και παρουσίασε την ελληνική υποψηφιότητα για το Συμβούλιο την περίοδο 2028–2030
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στο Σ.Α. του ΟΗΕ
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει ποινικές ευθύνες για Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη στο πόρισμά της
Η πλειοψηφία κάνει λόγο για διαχρονικά και διακομματικά προβλήματα στον Οργανισμό, υπερασπίζεται τη σύσταση Εξεταστικής αντί Προανακριτικής και προβάλλει την έκταση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ως ένδειξη «πλήρους διερεύνησης»
Οι Λευτέρης Αυγενάκης και Μάκης Βορίδης
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητεί Προανακριτική για Βορίδη και Αυγενάκη
Στην πορισματική του έκθεση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβερνητική πλειοψηφία «συγκάλυψη» και κάνει λόγο για σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών των δύο πρώην υπουργών
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κωνσταντίνος Τασούλας για Ουκρανία: Η Ελλάδα θα υποστηρίζει τις προσπάθειες για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη
Σε δήλωσή του για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει τη σταθερή θέση της χώρας μας υπέρ της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας
Ζελένσκι και Τασούλας