Πολιτική

Ετοιμάζει «μαχαίρι» στις επικουρικές το υπ. Εργασίας

Να μειώσει τις δαπάνες του κατά δυο δισ. ως το 2015 θέλει το υπουργείο Εργασίας και ψάχνει από που θα... κόψει. Επικρατέστερο το... μαχαίρι στις φαρμακευτικές δαπάνες και τις επικουρικές συντάξεις.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πυρετός συσκέψεων επικρατεί στην κυβέρνηση ενόψει τρόικας. Η πρώτη σύσκεψη του πρωθυπουργού ήταν με τη Λούκα Κατσέλη και τον Γιώργο Κουτρουμάνη, παρουσία πάντα του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Επίκεντρο η βασικές αρχές και οι εκκρεμότητες του υπουργείου Εργασίας σε σχέση με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Η Λούκα Κατσέλη, μετά το πέρας της σύσκεψης, θέλησε να διαψεύσει τις φήμες για ρήξη στις σχέσεις της με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. «Συζητήσαμε τον περαιτέρω εξορθολογισμό των δαπανών στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος», τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Στόχος είναι η μείωση των δαπανών από τα 4,5 δισ. που είναι σήμερα στα 2,5 δισ. ως το 2015. Μόνο που δε διευκρινίστηκε από που θα προέλθει αυτή η μείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως επί το πλείστων θα προέλθει από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά δεν αποκλείεται να προέλθουν και από περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Στην πολιτική του υπουργείου, αναφέρουν πληροφορίες, περιλαμβάνεται η σωστή στόχευση ώστε η επιδοματική πολιτική να κατευθύνεται σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Γιώργο Λουλουδάκη: «Άνθρωπος ακέραιος, κάτι παραπάνω από συνεργάτης» – «Αντίο, αδελφέ»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «γνήσιο, αυθεντικό και ακαταπόνητο αγωνιστή της Παράταξης»
Αντώνης Σαμαράς
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13