Πολιτική

Eurogroup: “Έχουμε δουλειά ακόμη” λένε Ντάισελμπλουμ – Ντομπρόβσκις

Η Ελλάδα έχει κάνει πολλή δουλειά σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια ανοιχτά θέματα. Αυτή την άποψη εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε, υπάρχει χρονική πίεση για την ολοκλήρωση και των δύο σετ μεταρρυθμίσεων, καθώς επίσης και την υλοποίηση των μέτρων που αφορούν τη διοίκηση των τραπεζών, μέσα σε δύο εβδομάδες. Αυτά είναι προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Στην αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, πολλή δουλειά έχει γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η γρήγορη υλοποίηση των προαπαιτούμενων, αποτελεί «βασική προτεραιότητα» έτσι ώστε να μην υπονομευθεί η έγκαιρη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, τόνισε πως τo σημερινό Eurogroup θα είναι μια καλή ευκαιρία να αποτιμήσουμε την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση δήλωσε πως κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα διαπίστωσε ότι η προσήλωση της ελληνικής κυβερνήσης για την επιτυχή ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και της πρώτης αξιολόγησης παραμένει σημαντική. Παρ’ όλ’ αυτά, συνέχισε υπάρχουν κάποια ανοιχτά ζητήματα τα οποία στόχος είναι να επιπλυθούν τις «επόμενες ημέρες».

Τέλος, ερωτηθείς κατά πόσο θα μπορούσε ληφθεί υπόψη στην αξιολόγηση η προσφυγική κρίση, σημειώσε πως δεν υπάρχει «άμεση σύνδεση», ωστόσο είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια «έκτακτη κατάσταση» στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδράμει τόσο με έκτακτη χρηματοδότηση όσο και με τεχνογνωσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διαχρονικό το πρόβλημα της λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ» λένε πηγές της ΝΔ για την κατάθεση του προέδρου της ΕΕΑΣ
Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ, «ο Παύλος Σατόλιας ανέδειξε με την κατάθεση του, τη διαχρονικότητα του προβλήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου καθώς και των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων»
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ
Δίκη για τις υποκλοπές: «Πιστοποιήθηκε η άποψή μου ότι το σύστημα του predator έχει παρακλάδι στη χώρα» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Είναι δυνατόν να είμαι εγώ εδώ με απόπειρα και να λείπουν αυτοί (αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμενων, πολιτικοί) από τη δίκη;» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Νίκος Ανδρουλάκης για Κυριάκο Μητσοτάκη: Επίδειξη εσωκομματικής πυγμής πάνω στον Άγνωστο Στρατιώτη, αφήστε κατά μέρος τα ψευτοδιλήμματα
«Άραγε τι ψηφίζει σήμερα η Βουλή, όταν μεταξύ τους στην κυβέρνηση δεν έχουν λύσει ούτε τα αυτονόητα;», διερωτάται με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
Μητσοτάκης για την απουσία Δένδια: Όταν επικοινώνησα μαζί του για την τροπολογία του Αγνώστου Στρατιώτη δεν εξέφρασε καμία διαφωνία
«Δεν νομίζω ότι η συζήτηση αυτή θα γινόταν σε άλλη χώρα. Τα σέβεται η κοινωνία χωρίς να χρειάζεται ρύθμιση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 132