Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Εχουμε κουράσει τον κόσμο της Αριστεράς’

Απο την ομιλία του Α. Τσίπρα στην Κ. Ε. του ΣΥΝ. ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI
Απο την ομιλία του Α. Τσίπρα στην Κ. Ε. του ΣΥΝ. ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κρίση ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Εισηγήθηκε έκτακτο συνέδριο.

   «Δεν θα κάνουμε συνέδριο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών», διαβεβαίωσε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματός του ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής και προτείνοντας τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου. 

    Κάνοντας μια αποτίμηση της πορείας του κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές έως σήμερα, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα και τις αδυναμίες, που έχουν εμφανιστεί, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «σήμερα δεν υπάρχει το δίλλημα να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή να ενσωματωθούμε σε αυτόν».

    Στην αρχή της εισήγησής του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελιξεις, κυρίως στην κατάσταση της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης «απογοητευτική». Πρόσθεσε δε, ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι «μια ολομέτωπη επίθεση στο επίπεδο ζωής, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι «επειδή αυτή η επίθεση έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί απόγνωση και οργή στη κοινωνία, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα “εθνικής συνεννόησης”, ενθαρρύνοντας τη συναίνεση της Ν.Δ. στην κυβερνητική πολιτική. Και ο εκλογικός νόμος που προωθείται από την κυβέρνηση, προσπαθεί να “δέσει” την ανεμπόδιστη δικομματική εναλλαγή, να προστατεύσει εκλογικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αδιαφορώντας για τη δημοκρατία, την ισονομία, την αναλογικότητα κ.λ.π.».

    Ο κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Νταβός, είπε ότι προκάλεσε θλίψη η προσπάθειά του «να κατευνάσει τους κερδοσκόπους. Έκανε έναν απολογισμό, που θα εξόργιζε τους πολίτες, αν γινόταν στον ελληνικό δημόσιο χώρο. Είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διακόψει χιλιάδες συμβάσεις υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα και κάνει περικοπές μισθών». 

  Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε τα προβλήματα και αναφέρθηκε εκτενώς στη κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ίσως ακούγεται πια μονότονο και κοινότοπο, αλλά η εικόνα που δίνουμε το τελευταίο διάστημα, απέχει πολύ από τις ανάγκες της συγκυρίας, απέχει πολύ από τις απαιτήσεις των μελών μας και από τη διάθεση του κόσμου, που μας στηρίζει και μας παρακολουθεί. Είναι γεγονός ότι το προηγούμενο καλοκαίρι περάσαμε μια βαθιά κρίση. Κρίση ηθική και αξιακή. Κρίση που κλόνισε την εμπιστοσύνη του κόσμου μας στο πολιτικό μας σχέδιο».

    Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε κουράσει πια τον κόσμο της αριστεράς. Αυτόν τον κόσμο, που σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όπως στις τελευταίες εκλογές, μπαίνει στο προσκήνιο δυναμικά για να σηκώσει την υπόθεση στις δικές του πλάτες. Αυτός ο κόσμος δε μας χρωστάει τίποτα να του ανταποδίδουμε διαρκώς μια εικόνα άγονων συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων. Σε αυτό τον κόσμο χρωστάμε». 

    

   

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε