Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Οι επόμενες κινήσεις μετά την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι

Εύα Καϊλή: Οι επόμενες κινήσεις μετά την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι

Η Εύα Καϊλή είναι εκτός φυλακής από τις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής και έχει τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό με βραχιολάκι παρακολούθησης.

Αφού κατέφθασε στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, η Εύα Καϊλή τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενη που θα δει και πάλι την κόρη της και πως «συνεχίζεται ο αγώνας με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους» της.

Στο ίδιο μήκος κλίματος και οι δηλώσεις του δικηγόρου της, Μιχάλης Δημητρακόπουλου που τόνισε χαρακτηριστικά πως «η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα».

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχεδιάζει ήδη τις επόμενες κινήσεις για αποδείξει την αθωότητά της αναφορικά με την υπόθεση του Qatargate.

Άλλωστε όπως είχε κάνει γνωστό ο κ. Δημητρακόπουλος τις προηγούμενες ημέρες δεν έχουν βρεθεί τα δακτυλικά της αποτυπώματα στις δεσμίδες με τα χρήματα.

Όπωες είχε τονίζει χαρακτηριστικά από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κ. Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα.

«Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», είχε πει ο κ. Δημητρακόπουλος ενώ έκανε γνωστό ότι η κ. Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει. Ένα είναι βέβαιο ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα».

Οι υποχρεώσεις της μετά την αποφυλάκιση

Πλέον, η Εύα Καϊλή θα πρέπει να δώσει στις αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί και να είναι προσβάσιμη σε αυτό ανά πάσα ώρα.
Επίσης, δεν θα πρέπει να πειράξει το μηχάνημα του hardware και τέλος να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες όμως μένει να προσδιοριστούν.
Επιπλέον, θα μπορεί να μετακινείται βάσει νόμου για να πάει δικαστήριο για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα.
Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη. Ακόμη, έχει απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο. Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής, είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Σε άλλο σπίτι ο Φραντζέσκο Τσιόρτζι

Σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά σε άλλο σπίτι στο Βέλγιο, βρίσκεται και ο σύντροφός της και πατέρας του παιδιού, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος που αποφυλακίστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου. Η Εύα Καϊλή ήταν το τελευταίο πρόσωπο που εμπλέκεται με την υπόθεση Qatargate και παρέμενε στη φυλακή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις