Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019: «Κλείνει» το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ανοίγεται στον κόσμο ο Μητσοτάκης

Ευρωεκλογές 2019: «Κλείνει» το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ανοίγεται στον κόσμο ο Μητσοτάκης

Τρεις θέσεις έμειναν πλέον για να συμπληρωθεί το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, σχεδόν ενάμιση μήνα πριν από τις ευρωεκλογές. Τα τέσσερα νέα ονόματα που προστίθενται στα υπόλοιπα 35 είναι αυτά των Δημήτρη Καιρίδη, Βασιλικής Λαζαράκου, Αφροδίτης Μπλέτα και Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού.

Πλέον για τις τρεις θέσεις που απομένουν θα διαγωνιστούν ένας άνδρας και δύο γυναίκες, λόγω της ποσόστωσης του 40% που ισχύει με την τροπολογία που έφερε πρόσφατα στη Βουλή η κυβέρνηση. Όλα δείχνουν πως οι δύο εκ των τριών θα είναι ο Γιώργος Αμυράς και η Βίκυ Φλέσσα, ενώ μυστήριο φαίνεται να καλύπτει το τελευταίο όνομα στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές. Δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και τις επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση πριν από το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στους υποψηφίους είναι οι νυν ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κύρτσος, οι βουλευτές Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Παύλος Ελευθεριάδης, ο γιατρός Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς, οι πρώην ευρωβουλευτές Μανώλης Μαυρομμάτης και Νίκη Τζαβέλλα, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης και άλλοι.

Στη ΝΔ θεωρούν πως η λίστα των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές υπερέχει αυτής του ΣΥΡΙΖΑ – η οποία, άλλωστε, δεν έχει ανακοινωθεί έως τώρα στο μεγαλύτερο μέρος της – κυρίως στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της και στην πολυσυλλεκτικότητα που εκφράζει.

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις «face to face» περιοδείες του ανά την Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη επιτυχία που θεωρούν στην οδό Πειραιώς πως είχε η τριήμερη επίσκεψή του στη Μακεδονία. Έτσι, ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα θα περιοδεύσει στη Λακωνία και αύριο θα καταλήξει στην Αιτωλοακαρνανία – περιοχή η οποία παραδοσιακά θεωρείται πως «δείχνει» το νικητή των εκλογών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις