Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019 – Κουβέλης: Η ΝΔ θα διαψευστεί από το εκλογικό αποτέλεσμα

«Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αφενός θα διαψευστεί από το εκλογικό αποτέλεσμα, αφετέρου παραμένει εγκλωβισμένη σε μια κοντόφθαλμη προσέγγιση, αρνούμενη να πάρει συγκεκριμένη θέση για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα» τονίζει στη συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.

«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, ενώ η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια, οι προτάσεις της ηγεσίας της ΝΔ για την οικονομική και κοινωνική πολιτική παραπέμπουν στις σκληρότερες πτυχές της επιτροπείας που βίωσε η χώρα μας για οκτώ χρόνια» σημειώνει ο κ. Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης επίσης υποστηρίζει πως το διακύβευμα στις ευρωεκλογές και το ζητούμενο για τους λαούς της Ευρώπης είναι: «Περιστολή ή ενίσχυση των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών; Ιδιωτικοποιήσεις ή ενίσχυση του κοινωνικού κράτους; Συνέχιση των πολιτικών της λιτότητας ή δικαιότερη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου; Διεύρυνση ή κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων; Ενίσχυση της δημοκρατίας ή δημιουργία μιας Ευρώπης ρατσιστικής, ξενοφοβικής, με έντονη την παρουσία της ακροδεξιάς και των νεοναζιστικών μορφωμάτων;».

Αναφερόμενος στη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο κ. Κουβέλης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει πως στη νέα περίοδο που ανοίγεται για τη χώρα μας χρειάζεται ένας προοδευτικός πολιτικός και κοινωνικός πόλος, που θα στηρίζει την προσπάθεια για τη δημοκρατία, τις πολιτικές και ατομικές ελευθερίες, τα κοινωνικά δικαιώματα, τη δίκαιη ανάπτυξη, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. «Ο πόλος αυτός δεν θα αποτελεί απλώς μια δύναμη διακυβέρνησης για τον δημοκρατικό και προοδευτικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και μια ισχυρή δύναμη για την απόκρουση του συντηρητισμού, του νεοφιλελευθερισμού, της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού. Οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως σοσιαλδημοκρατικές ή κεντροαριστερές οφείλουν να πάρουν θέση. Να αναζητήσουν συγκλίσεις με την Αριστερά και να κλείσουν οριστικά το κεφάλαιο της συμπόρευσής τους με τον νεοφιλελευθερισμό και τους πολιτικούς του εκφραστές» προσθέτει.

Τέλος, επισημαίνει πως με το νέο συνυποσχετικό με το ελληνικό Δημόσιο η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, μέσω της εθελοντικής πρωτοβουλίας της, αποδεικνύει έμπρακτα την πρόθεσή της να συμβάλει περαιτέρω στην εθνική οικονομία της χώρας μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4