Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019 – ΝΔ: Μάχη ως την Κυριακή για αναποφάσιστους και αποχή

Φινάλε από τη Θεσσαλονίκη κάνει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προεκλογική του εκστρατεία, αναμένοντας το βράδυ της Κυριακής η κάλπη να τον δικαιώσει. Να φέρει, δηλαδή, στη ΝΔ την «καθαρή» νίκη που θέλουν ο ίδιος και οι συνεργάτες του.

Αν και αποφεύγουν να βάλουν πήχη, στην οδό Πειραιώς είναι αισιόδοξοι ότι μπορούν να πετύχουν και ένα υψηλό ποσοστό, αλλά και μια ισχυρή διαφορά που θα δημιουργήσει ζητήματα νομιμοποίησης στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Αυτό που φοβούνται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του είναι η αποχή, καθώς υπάρχει διάχυτη η εκτίμηση πως η μεγαλύτερη συμμετοχή ευνοεί τη ΝΔ και μπορεί να οδηγήσει πράγματι σε μεγαλύτερη διαφορά και υψηλότερα ποσοστά.

[read4more]

Δεν πέρασε, άλλωστε, απαρατήρητο πως ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε χθες από τη Φλώρινα επίμονο κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους του Κέντρου, των μικρότερων κομμάτων, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ ή όλων όσοι ψήφισαν τη ΝΔ στο παρελθόν και στη συνέχεια… την ξέχασαν. Στο ίδιο μήκος κύματος, απέρριψε τα περί χαλαρής ψήφου, ζητώντας να δημιουργηθεί ένα ρεύμα νίκης υπέρ της ΝΔ σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κλείσει απόψε την προεκλογική περίοδο από τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας επίσης αναφορές στη συμφωνία των Πρεσπών και την αδυναμία της να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα. Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιγράψει για μία ακόμη φορά αναλυτικά το σχέδιο για την επόμενη μέρα, με έμφαση στη μείωση φόρων, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας και την προστασία των εισοδημάτων.

Σε μία ακόμη προσπάθεια, εξάλλου, ν’ αναδειχθεί αρραγές το εσωκομματικό μέτωπο, ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη κι εκείνος δημοσίως – ύστερα από τον Κώστα Καραμανλή – στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στην Πελοπόννησο. Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες «να δείξουν την πόρτα στη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών ή ακόμη και δεκαετιών» και επισήμανε κι εκείνος πως δεν νοείται χαλαρή ψήφος την Κυριακή. Απευθυνόμενος μάλιστα σε β’ ενικό προς τον κ. Τσίπρα, τον χαρακτήρισε ως τον πιο θλιβερό «αγαπητικό των μνημονίων» και κατέληξε: «Είσαι με τους λίγους, είμαστε με τους πολλούς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξένησε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Λυκ Φρίντεν στην Τήνο – Δείτε φωτογραφίες
«Η φιλία μεταξύ εθνών και ηγετών είναι τόσο σημαντική σε αυτούς τους απαιτητικούς γεωπολιτικούς καιρούς», έγραψε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου στην ανάρτησή του
Κυριάκος Μητσοτάκης / Λυκ Φρίντεν 22
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος