Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Πότε και πού ψηφίζουν οι Έλληνες της Βρετανίας

Οι Έλληνες εκλογείς που διαμένουν μόνιμα (ή θα βρίσκονται) στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές 2019.

Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις Ευρωεκλογές 2019, το Σάββατο 25 Μαΐου, στην πρεσβεία της Ελλάδας (1a Holland Park, W11 3TP).

Εκεί, θα λειτουργήσει εκλογικό τμήμα για το Ηνωμένο Βασίλειο, ανεξάρτητα από τον τελικό χρόνο αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Ευρωεκλογές 2019: Οδηγίες στους Έλληνες εκλογείς

Απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους από σήμερα έως και τις 10 Απριλίου, με αίτηση που θα συμπληρώνεται μόνο μέσω του διαδικτυακού τόπου του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο και θα εκτυπώνεται σε τρία αντίγραφα.

Ο εκλογέας μπορεί στη συνέχεια, ανάλογα με τον τόπο διαμονής του, να καταθέτει τα τρία αντίγραφα στο προξενικό γραφείο Λονδίνου ή στα άμισθα προξενεία Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Γιβραλτάρ, Leeds, Birmingham και Belfast, μαζί με φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή της σελίδας του διαβατηρίου στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του.

Η κατάθεση των αιτήσεων στην προξενική αρχή μπορεί να γίνεται και από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο ή και ταχυδρομικώς, σε περίπτωση που συντρέχει σοβαρό λόγος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ακτινογραφία των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Τα φαβορί για τη θέση του γραμματέα
Το μήνυμα που έστειλαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό που επιθυμούν δεν είναι ένα κόμμα περιχαρακωμένο αλλά έναν φορέα ανοικτό στην κοινωνία και στις συνεργασίες με τα άλλα κόμματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
To ΠΑΣΟΚ βγάζει στη σέντρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και θέλει πολιτική αλλαγή
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ακόμα ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί αυτή η σοβαρή υπόθεση σε επικοινωνιακή απόπειρα συμψηφισμού ευθυνών
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 2
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Μονόδρομος η Προανακριτική, το «αγκάθι» της παραγραφής
Αν και η εισήγηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής παραμένει στο τραπέζι, έμπειροι κοινοβουλευτικοί, και από το κυβερνών κόμμα, εκτιμούν ότι δύσκολα θα προκριθεί από τον πρωθυπουργό
Υπουργικό συμβούλιο 3
Μαρινάκης για Τσίπρα: Να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει – Τασούλας: Άτυπο όργανο το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
«Έχουμε πολλές "πληγές" ακόμα να κλείσουμε, αλλά δεν θα γυρίσουμε πίσω στις πιο μαύρες ημέρες, "ξεπλένοντας" πολιτικά τους μοιραίους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, με πρώτο μεταξύ αυτών τον κ. Τσίπρα»
Παύλος Μαρινάκης 53
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η απάντηση για το 2015: «Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια»
«Ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015; Είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στον πάτο των 27 σε ό,τι αφορά τη σύγκριση του κατά κεφαλήν εισοδήματος ή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας 30