Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024 – Νίκη Κεραμέως: Τα προσωπικά στοιχεία των ψηφοφόρων είναι διασφαλισμένα

Ραγδαία αύξηση στις εγγραφές για επιστολική ψήφο στις προσεχείς ευρωεκλογές καταγράφεται στην πλατφόρμα epistoliki.gov.gr, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως οι εγγραφές για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ξεπέρασαν τις 68.000, από Έλληνες πολίτες σε 107 διαφορετικές χώρες, από χώρες της Αφρικής, μέχρι το Πακιστάν και το Καζακστάν.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου.

«Τα προσωπικά στοιχεία των ψηφοφόρων είναι διασφαλισμένα», διαβεβαίωσε η υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι για την υπόθεση με τη διαρροή email στη Μισέλ Ασημακοπούλου, υπάρχουν τρεις έρευνες σε εξέλιξη: του ΥΠΕΣ, της Δικαιοσύνης και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Από αυτές, η έρευνα του ΥΠΕΣ βρίσκεται σε τελική φάση.

Τι προβλέπει η νομοθεσία για τα στοιχεία των εκλογέων

Σύμφωνα με τον νόμο, οι εκλογικοί κατάλογοι – με τα ονόματα και τη διεύθυνση κατοικίας των ψηφοφόρων – είναι δημόσια στοιχεία και ο κάθε υποψήφιος στις εκλογές, μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτούς και να αποστέλλει στο σπίτι των ψηφοφόρων εκλογικό υλικό.

Τα στοιχεία δίνονται στους υποψήφιους ανάλογα με την περίπτωση – πχ, υποψήφιος δήμαρχος ή σύμβουλος μπορεί να πάρει τους εκλογικού καταλόγους των ψηφοφόρων στον Δήμο του.

Αντίστοιχα, ο ευρωβουλευτής μπορεί να έχει πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους της επικράτειας.

Στα στοιχεία των ψηφοφόρων ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται τα τηλέφωνα και τα emails τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Η επίδρασή του θα διαρκέσει πολύ πέρα από τη λήξη του – Έρχονται νέα μέτρα για το Στεγαστικό
«Η διαβούλευση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ. Όπως συμβαίνει πλέον σε όλη την Ευρώπη, ο ρόλος του ταχυδρόμου ενισχύεται ως παρόχου ολοκληρωμένων υπηρεσιών από πόρτα σε πόρτα»
Κυριάκος Πιερρακάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Κάγια Κάλας στο Μέγαρο Μαξίμου – Η ΕΕ επιδιώκει να ενισχύσει τον στρατηγικό της ρόλο απέναντι στις περιφερειακές κρίσεις
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κατάσταση στη Γάζα, τη σταθερότητα στη Μεσόγειο και το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κάγια Κάλλας